fbpx

A 18-a ediție Ars HUNGARICA la Sibiu

A 18-a ediție Ars HUNGARICA la Sibiu

Festivalul cultural Ars HUNGARICA din Sibiu este un eveniment de înaltă calitate pentru regiunea Transilvaniei și a Bazinului Carpatic, oferind culoare și diversitate prin programele sale. Ediția din acest an va avea loc între 10 și 19 noiembrie 2023.Intrarea este liberă, la toate evenimentele festivalului, în limita locurilor disponibile.

Festival Internațional „Serile de chitară” – ediția a XI-a

Festival Internațional „Serile de chitară” - ediția a XI-a

Trei dintre cei mai importanți chitariști europeni vin la cea de-a XI-a ediție a „Serilor de chitară”, care, începând cu această ediție, se va desfășura într-un format nou, compact, cu o perspectivă nouă în care muzica contemporană şi repertoriul tradiţional al instrumentului se împletesc într-un concept unitar intitulat „ConTempo”.

Experiențe comunitare la cea de-a 9-a ediție pulzArt

Experiențe comunitare la cea de-a 9-a ediție pulzArt

Micro este tema centrală a celei de-a 9-a ediţii a Festivalului de Arte Contemporane pulzArt, ce va avea loc în perioada 14-17 septembrie la Sfântu Gheorghe. pulzArt îşi propune să prezinte publicului noile tendinţe culturale care îşi pun amprenta asupra lumii artistice, prin intermediul unor artişti din ţară şi din străinătate.

Omagiu al României pentru America – Amazing Grace

Omagiu al României pentru America – Amazing Grace

România va sărbători libertatea religioasă prin intermediul unui eveniment cultural excepțional: Sărbătoarea Libertății Religioase. Omagiu al României pentru America – Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America. Concertul va avea loc la Kennedy Center din Washington DC, Statele Unite ale Americii, în data de 10 septembrie 2023

Târg ROM(a)NOR Interferences II

Târg ROM(a)NOR Interferences II

În perioada 25 – 27 august 2023, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti organizează cel de-al doilea târg meșteșugăresc din seria celor 4 prevăzute în proiectul ROM(a)NOR Interferences. Vor participa 40 de meșteri romi din toată țara care își vor prezenta produsele și care vor susține și o serie de demonstrații pentru public.

Festivalul Strada Armenească 2023 – Ediție specială la picnic

Festivalul Strada Armenească 2023 – Ediție specială la picnic

Festivalul Strada Armenească aduce cultura și tradițiile armenești în mijlocul naturii urbane. Pe lângă concerte live, evenimentul găzduiește și un târg meșteșugăresc, cu bijuterii, obiecte de ceramică, ţesături și ilustraţii cu motive armeneşti, un spațiu dedicat gastronomiei internaționale, cu delicii dulci și cafea la nisip, ateliere de dansuri armeneşti și ateliere de sculptat în piatră – Khachkar și expoziții de fotografie.