fbpx

La ceai cu Madame Pelin

Vă invităm să bem împreună cu Madame Pelin o ceaşcă cu ceai pregătit după o rețetă africană! Este un ceai energizant deosebit de gustos.

“Da, universul conspiră la deşertăciune, sufletele pierdute jelesc frumusețea, insignifianța ne împresoară. Atunci, să bem o ceaşcă de ceai. Tăcerea se lasă, se aude vântul care suflă afară, frunzele toamnei foşnesc şi-şi iau zborul, motanul doarme într-o lumină caldă. Şi, în fiecare înghițitură de ceai, se sublimează timpul.” (Muriel Barbery – Eleganța ariciului)

Vă invităm să bem împreună cu Madame Pelin o ceaşcă cu ceai pregătit după o rețetă africană! Este un ceai energizant deosebit de gustos. Rețetă este preluată şi adaptată din cartea “Cooking with an African Flavour” (Sapra Safari Guide) de Rosanne Guggisberg.

Ingrediente:

Reclame
  • 600 ml apă
  • 2 plicuri de ceai negru
  • 100 ml suc de portocale
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • cuişoare
  • scorțişoară
  • zahăr brun

Mod de pregătire:

Se fierb 600 ml de apă împreună cu o linguriță de cuişoare şi un sfert de linguriță de scorțişoară măcinată. Se adaugă 2 pliculeţe de ceai negru şi se lasă la infuzat 5 minute, după care se strecoară.

Separat, se fierb 100 ml de suc de portocale, 2 lingurițe de zeamă de lămâie şi 3 lingurițe de zahăr brun (sau după gust). Se deşartă sucul de portocale fierbinte peste ceai şi se amestecă bine. Se serveşte cald şi cu sufletul plin de iubire!1

Reclame

 

Dacă vreţi să descoperiţi reţete savuroase, de prin toate colţurile lumii, vizitaţi site-ul lui Madame Pelin! O să vă încânte cu siguranţă!

© https://madamepelin.wordpress.com/

 

Du vorba mai departe:
Reclame