fbpx

Mercimek Çorbası – miraculoasa supă de linte!

În zilele friguroase de iarnă, un strop de culoare şi gust ne poate schimba starea de spirit. Şi de unde ne încărcăm oare cu energie dacă nu de la amintirile de la malul Mediteranei? Turcia este locul de unde ne reîntoarcem cu amintirea mirosului de smochine, culorile de vis ale pieţelor de condimente şi chemarea muezinilor la rugăciune.

În zilele friguroase de iarnă, un strop de culoare şi gust ne pot schimba starea de spirit. Şi de unde ne încărcăm oare cu energie dacă nu de la amintirile de la malul Mediteranei? Turcia este locul de unde ne reîntoarcem cu amintirea mirosului de smochine, culorile de vis ale pieţelor de condimente şi chemarea muezinilor la rugăciune.

Ca să ne amintim de Turcia, vă propunem o reţetă simplă, însă spectaculos de gustoasă: supă de linte sau, în turcă, Mercimek Çorbası!

Ingrediente (4 porţii):

Reclame
  • 1 ceapă mare tocată
  • 1 morcov mare
  • 1 cană de linte roșie
  • 6 cani de supă de pui
  • O lingură mare de unt
  • Sare, piper si chimen pentru asezonare

Pentru a vă uşura munca, este bine să pregătiţi de dinainte lintea şi supa de pui. Ideal, lintea ar trebui să fie lăsată la înmuiat în jur de 12 ore, dar în cazul în care acest lucru nu este posibil, spălaţi-o foarte bine în jet de apă rece.

 

Mod de preparare:

Reclame

Se curaţă şi se taie fin ceapa și morcovii. Prăjiţi-le în unt până când încep să se înmoaie dar nu sunt rumenite. (ceapa ar trebui să fie translucidă). Se adaugă lintea și supa de pui şi se pune puţină sare. Se pune la fiert la foc uşor până când lintea se înmoaie. Se amestecă într-un blender (asigurați-vă că-l lăsați destul de mult, este important ca supa să fie cu adevărat fină). Se condimentează cu sare, piper si chimen după gust. Pentru un plus de savoare, se adaugă un grăunte de boia la sfârşit.

Se serveste fierbinte cu felii de lămâie. Stoarceţi din belșug lămâie în supă, îi va da un gust foarte bun.Pâine prăjită merge perfect la acest fel de mâncare.

 Mercimek Çorbası poate fi păstrată la rece în frigider timp câteva zile.

Poftă bună!

Afiyet olsun!

Du vorba mai departe:
Reclame