O călătorie culinară în Africa

O călătorie culinară în Africa, cu Madame Pelin

Madam Pelin revine din nou pe site-ul Ethnic Market cu o reţetă delicioasă de oui cu lapte de nucă de cocos.

Astăzi, în timp ce găteam o mâncare africană, mi-am adus aminte de o experiență minunată trăită mai demult în Africa de Sud, de genul acelora care-ți înnobilează sufletul, te fac mai bun şi mai tolerant. Mă aflam la Johannesburg la o conferință dedicată voluntariatului, unde participau câteva sute de tineri din toată lumea. În ultima seară, gazdele ne-au oferit un spectacol incredibil de muzică şi dans, pe care l-am urmărit cu emoție şi încântare. Ritm, culoare, exotism, armonie, simț artistic – toate se regăseau în spectacolul pregătit de dansatoarele şi cântărețele africane, care au fost copleşite cu ropote de aplauze şi flori. Apoi, abia la sfârşit, după ce s-au retras de pe scenă, am aflat că aceasta era formația artistică a unui penitenciar din zonă, iar toate femeile erau deținute. M-am gândit că, necunoscându-le adevăratul statut, noi, spectatorii, fără să ne lăsăm influențați de posibile prejudecăți, le-am întâmpinat aşa cum se cuvenea… ca pe nişte artiste. Cât de sublim mi s-a părut gestul organizatorilor!
 
Kuku Nazi (Pui cu lapte de nucă de cocos)

Rețeta este preluată şi adaptată din cartea “Cooking with an African Flavour” (Sapra Safari Guide) de Rosanne Guggisberg. 

Ingrediente: 

  • 1 piept de pui
  • 2 roşii
  • 2 cepe mici
  • 100 ml lapte de nucă de cocos UHT
  • zeama de la o jumătate de lămâie şi o jumătate de lămâie verde (lime)
  • 3 linguri ulei de măsline (sau unt)
  • coriandru măcinat
  • turmeric măcinat
  • pudră de chili
  • sare

Mod de pregătire:
Carnea de pui se taie în bucăţi mici, iar ceapa se toacă mărunt. Într-un wok, bucăţile de carne şi ceapa se călesc în 3 linguri de ulei de măsline câteva minute. Se adaugă zeama de la o jumătate de lămâie şi o jumătate de lămâie verde (lime) şi condimentele – 1 linguriță de coriandru, 1 linguriță de turmeric şi o jumătate de linguriță de chili (sau după gust). Se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, vreo 10 minute. 
Se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubulețe, laptele de nucă de cocos şi puțină sare. Se mai lasă pe foc aproximativ 25-30 de minute. 
Servită cu orez şi salată, este o mâncare delicioasă şi… cam picantă. 

© https://madamepelin.wordpress.com/ 

Articole similare

Afișul polonez la București

13 noiembrie 2017

Afișul polonez la București

Expoziția care conține lucrările a 50 de artiști marcanți, reprezentanți ai renumitei Școli Poloneze de Afiș, poate fi vizitată până la data de 25 noiembrie la UNAgaleria din București (str. Băiculești 29).
CinePOLSKA – filme poloneze la București

13 noiembrie 2017

CinePOLSKA – filme poloneze la București

Eroi care au schimbat epoci, oameni cu pasiuni mari sau care reușesc să ne binedispună în zilele de toamnă vor putea fi văzuți pe ecranul cinematografului Elvire Popesco din București în perioada 17-26 noiembrie, în timpul festivalului de film polonez CinePOLSKA.
Festivaluri de film la MŢR

13 noiembrie 2017

Festivaluri de film la MŢR

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii “KINOdiseea” are loc la Muzeul Ţăranului Român între 9 şi 15 noiembrie. Între 12 şi 19 noiembrie are loc Săptămâna Filmului Maghiar.

20 septembrie 2017

Folosind tehnici comunicative de predare, jocuri, proiecții și tehnologii de ultimă oră precum tabla interactivă și resurse online, dezvoltăm atât cele patru abilităţi necesare în învăţarea limbii franceze (vorbire, ascultare, citire, scriere) cât și vocabularul și structurile gramaticale specifice vârstei.