fbpx

Ungur* în România (1)

Ungur* în România (1)

Am găsit în articol în Decât o revistă scris de ”un scriitor și traducător român de origine maghiară” care ”retrăiește anii petrecuți între hungarofilie și hungaropatie și găsește un fel propriu de a-și manifesta curajul”. Articolul se numește ”Maghiarului îi place să caute adevărul, poate fi citit pe site-ul revistei. Link și niște fragmente mai jos.

Carte: Ucraina fermecătoare

Carte: Ucraina fermecătoare

Despre războiul din Ucraina aflăm câte ceva cam la fiecare jurnal de știri, uite că am descoperit o carte ce ar putea să vi se pară interesantă: Ucraina fermecătoare. Are și un titlu… fermecător. 🙂

Cartea a fost publicată la editura Ratio et Revelatio din Oradea și, spune editura, ”conține 100 de articole fascinante despre cele mai vii simboluri ale Ucrainei – de la cele oficiale, cum ar fi simbolurile naționale, emblema și steagul național, până la cele populare, precum borșul și horilka; principalele orașe ucrainene, personalități istorice remarcabile, cele mai populare feluri de mâncare ale bucătăriei naționale, produse de artizanat, frumuseți naturale și realizări în domeniul științei și tehnologiei.”