fbpx

Festival Cultural Latino-American la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Proiecţii de filme, concerte şi expoziţii vor fi prezentate publicului la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Cultural Latino-American care va avea loc în perioda 26 – 29 septembrie, la Muzeul Naţional al Literaturii Române.

Muzeul Național al Literaturii Române, Ambasada Argentinei, Ambasada Chile, Ambasada Cubei, Ambasada Mexicului, Ambasada Peru și Institutul Cervantes din București vă invită la cea de-a IV-a ediție a Festivalul Cultural Latino-American. 

Din 26 septembrie până în 29 septembrie muzeul va fi sediul culturii latino-americane prin organizarea de lecturi publice, proiecții de filme, concerte de muzică și expoziții. Ca și la edițiile anterioare, programul include o serie bogată de evenimente: de la lecturi publice, proiecții de filme până la concerte și expoziții. Timp de patru zile, Muzeul Național al Literaturii Române devine astfel spațiul simbolic al culturii latino-americane la București.

În cadrul festivalului, există două zile recunoscute la nivel internațional pe care organizatorii le sărbătoresc: 27 septembrie – Ziua Internațională a Turismului și 30 septembrie – Ziua Mondială a Traducătorilor. Călătorind pentru a descoperi o altă cultură, poate mult mai diferită de cea proprie, reprezintă un mod de a-l descoperi pe celălalt ca o oglindă care dezvoltă ființa umană. Trebuie să realizăm mai multe traduceri ale cărților scrise într-o altă limbă decât a noastră pentru a avea acces la alte literaturi și pentru a avea o viziune mai largă asupra lumii literare și perspective diverse.

Reclame

Deschiderea va avea loc marţi, de la ora 18,00, în Grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române. La evenimentul inaugural vor fi prezenţi Ioan Cristescu – director general al MNLR, Déborah Leticia Ojeda Valedón – ambasadoarea Cubei în România, Maria Pía Busta-Díaz – ambasadoarea Chile în România, Felix Ricardo Americo Antonio Denegri Boza – ambasadorul Peru în România, Javier Ignacio Santander – consilier la Ambasada Argentinei în România, Alejandro Omar Vazquez Martinez – Ambasada Mexicului în România.

Accesul publicului este gratuit. Programul complet poate fi găsit aici! Partenerii evenimentului sunt Ambasada Argentinei, Ambasada Chile, Ambasada Cubei, Ambasada Mexicului, Ambasada Peru şi Institutul Cervantes din Bucureşti.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame