fbpx

Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, ediția 2023

Lumi individuale și (micro)comunitate. Cum se pot constitui aceste lumi în comunități. Împreună, în paralel? Prin infiltrare, simțind pulsul comunității? În contrapunct, ca o oglindă? În interacțiune? Ediția din acest an a pulzArt se concentrează asupra unor astfel de întrebări, creând un context adecvat formării răspunsurilor exprimate prin limbajul artelor.

Micro este tema centrală a celei de-a 9-a ediţii a Festivalului de Arte Contemporane pulzArt, ce va avea loc în perioada 14-17 septembrie la Sfântu Gheorghe, au anunţat, luni, organizatorii. Potrivit acestora, pulzArt îşi propune să prezinte publicului noile tendinţe culturale care îşi pun amprenta asupra lumii artistice, prin intermediul unor artişti din ţară şi din străinătate .

Lumi individuale și (micro)comunitate. Cum se pot constitui aceste lumi în comunități. Împreună, în paralel? Prin infiltrare, simțind pulsul comunității? În contrapunct, ca o oglindă? În interacțiune? Ediția din acest an a pulzArt se concentrează asupra unor astfel de întrebări, creând un context adecvat formării răspunsurilor exprimate prin limbajul artelor. Răspunsuri individuale, personale, reflexii – constructive pentru comunitate.

„Festivalul din acest an se concentrează pe răspunsurile individuale, precum şi pe reflecţiile personale care creează şi modelează comunitatea, exprimate prin artă. În acest spirit, tema centrală a celei de-a 9-a ediţii pulzArt este micro. Tema din acest an caută răspunsuri posibile în limbajul artei la întrebări precum: cum contribuie lumile individuale la formarea comunităţii? împreună sau unul lângă celălalt, încadraţi, pulsând împreună, poate contrapuncte, ţinând o oglindă sau interacţionând? Se caută răspunsuri prin concerte, spectacole, programe literare, expoziţii, ateliere de lucru. La fel ca în anii precedenţi, festivalul va prezenta artişti renumiţi, talente emergente, dar şi proiecte experimentale, care lărgesc limitele”, se arată într-un comunicat, postat pe site-ul pulzArt.

Reclame

Concertul de deschidere, programat pe 14 septembrie, de la ora 21,30, va fi susţinut de Solymosi Vilmos, alias DJ Bootsie, o figură proeminentă a scenei hip-hop underground din Ungaria, care va urca pe scenă alături de DJ Bootsie Quartet. Printre invitaţii ediţiei se mai numără şi corul bărbătesc „Sfântul Efrem” din Ungaria, care va concerta pe 15 septembrie, de la ora 20:00, în Sala mare a Teatrului „Tamasi Aron”.

În programul festivalului sunt cuprinse şi o serie de programe literare, cum ar fi întâlniri cu scriitori şi lansări de carte, precum şi spectacole de teatru, dar şi ateliere de lucru şi activităţi interactive. Printre acestea se numără Atelierul de broderie ABC90, „Pensule vorbăreţe” – un atelier interactiv pentru copii, „Atelierul de sunet” realizat de o serie de artişti locali grupaţi în jurul atelierului FoldSzint, precum şi un atelier de scriere creativă

Totodată, va avea loc şi un concurs de instalaţii artistice în spaţiu public, având ca temă „pulzArt micro – lumi individuale” şi un târg de obiecte de artă contemporană realizate de artişti locali, care se va desfăşura sub genericul BAZ/ART.

Reclame

„Misiunea noastră este de a căuta comori ascunse, talente emergente şi producţii renumite din întreaga lume şi de a le prezenta publicului nostru doritor de experienţe noi. Timp de câteva zile, deschidem mici ferestre asupra tendinţelor culturale care şi-au pus amprenta asupra lumii artistice. Ne place să conectăm comunitatea noastră la experienţe proaspete, provocatoare, inspiraţionale, experimentale, inovatoare sau viscerale. Explorăm variaţiile artei moderne, de la spectacole la instalaţii publice, ateliere, sesiuni live, expoziţii, concerte, întâlniri”, se mai menţionează pe site-ul festivalului.

Biletele pentru spectacolele cuprinse în cadrul festivalului au fost puse în vânzare începând de luni, 4 septembrie, la Casa Municipală de Bilete a oraşului şi online pe www.eventim.ro. Festivalul de arte contemporane pulzArt este organizat de Primăria Sfântu Gheorghe, Teatrul „Tamasi Aron” şi Asociaţia Culturală şi de Tineret Prospero, în cadrul programului Fundaţiei MOL-Noua Europă – Vara fără frontiere 2023.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame