fbpx

Festivalul Internațional de Artă Contemporană de la Sibiu

Cel mai mare eveniment cultural diplomatic din România. Peste 150 de artiști din 22 de țări de pe 5 continente. Cel mai amplu festival de artă contemporană din România. Peste 50 de parteneri: ambasade, muzee, galerii și alte instituții. Cea mai mare expoziție din istoria orașului Sibiu – 10 expoziții în 10 spații diferite.

Muzeul Național Brukenthal împreună cu Asociația Brukenthal von Studio cu sprijinul Ministerului Culturii și sub Înaltul Patronaj al Ministerului Afacerilor Externe va organiza în perioada 16-30 septembrie Festivalul Internațional de Artă Contemporană de la Sibiu.

Evenimentul va aduce în spațiile Muzeului Național Brukenthal și în spațiile outdoor din Sibiu lucrări de pictură, ceramică, sticlă, textile, sculptură, nft, instalație, video, fotografie, tehnică digitală, grafică, bijuterie contemporană realizate de aproximativ 100 de artiști din 5 continente.

Festivalul va realiza și o platformă de dialog între artiști, curatori, directori de muzee de artă contemporană și arhitecți. Vor fi mai multe conferințe ținute fizic și online. O participare extraordinară la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Artă Contemporană este firma de arhitectură Zaha Hadid Arhitects din Londra.

Reclame

Alexandru Constantin Chituță, manager interimar a declarat că, începând din acest an Muzeul Național Brukenthal va organiza un eveniment important dedicat artei contemporane. „Din anul acesta, va fi cel mai mare eveniment din agenda culturală a Muzeului Național Brukenthal. Festivalul Internațional de Artă Contemporană de la Sibiu este unul dintre cele mai importante evenimente cultural-diplomatice din Europa. Avem peste 20 de ambasade partenere care ne-au facilitat primirea lucrărilor din diferite colțuri ale lumii. Conceptul SCAF va avea în fiecare an expoziții ale unor state invitate. Anul acesta vom avea o expoziție de artă contemporană din Republica Moldova, realizată de Muzeul Național de Artă Contemporană și curatoriată de domnul director Tudor Zbârnea și o expoziție din Polonia. Vor fi mai multe expoziții de artă contemporană, realizate de mai mulți curatori, între care le menționez pe Ana Negoiță și Alexandra Runcan”. 

Ediția din acest an va aduce o expoziție inedită de sculptură a maestrului Virgilius Moldovan ce va fi organizată în podul Palatului Brukenthal din Piața Mare din Sibiu. Totodată cu acest prilej va fi lansată și ediția de vin, pentru comercializare, realizată împreună cu Jelna – Amprenta Transilvaniei. E noul produs de brand – vinul In touch – Muzeul de Artă Contemporană Brukenthal. 

Publicul este invitat să intre in contact cu operele a aproximativ 100 de artiști români și străini, din Africa de Sud până în Finlanda, din Japonia și China până în Peru, sau Uruguay, Germania, Austria, Ungaria, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Dubai și din multe alte state.

Reclame

În cadrul SCAF va fi lansat catalogului Festivalului și se va inaugura o sală importantă de expoziții temporare și evenimente în Palatul Brukenthal. 

Începând din acest an, evenimentul este organizat sub Înaltul Patronaj al Ministerului Afacerilor Externe.

Ambasade partenere: China, Japonia, Polonia, Marea Britanie, Slovenia, Iran, Liban, Siria, Germania, Austria, Macedonia de Nord, Cuba, Peru, Republica Moldova, Nigeria, Uruguay, Mexic, Emiratele Unite Arabe, Israel, Georgia, Israel etc

Instituții partenere: Universitatea Națională de Arte George Enescu, Universitatea de Arte București, Universitatea de Arte și Design Cluj Napoca, Institutul Cultural Român, Institutul Polonez, Jerusalem Studio School, Institutul Goethe, Art Safari, Art Seif, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Teatrul Național Radu Stanca Sibiu etc.

Muzee: Etihad Modern Art Gallery Abu Dhabi, Muzeul Transilvănean din Gundelsheim, Muzeul Național de Artă al Moldovei Chișinău, Muzeul Municipal Regina Maria Iași, Muzeul Bistrița, Muzeul de Artă Centrul Artistic Baia Mare, Muzeul Județean Slatina, Oradea Heritage, Casa Darvas La Roche, Ordinul Arhitecților din România, filiala Bihor etc.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame