fbpx

„Limite în/călcate” la Galeria Galateea

Evenimentul expozițional reprezintă o cercetare artistică, din perspectivă vizuală, care analizează modul în care ființa umană reacționează atunci când este expusă traumei. Discursul artistelor Andrea Éva Szőcs (Ungaria) și Georgiana Cozma (România) investighează linia de demarcație dintre ceea ce poate fi îndurat și zona în care trauma produce schimbări ireversibile. 

Galeria Galateea Contemporary Art găzduiește vineri, 18 august 2023, de la ora 18.00, vernisajul expoziției „Limite în/călcate”, a artistelor Andrea Éva Szőcs (Ungaria) și Georgiana Cozma (România).

Evenimentul expozițional reprezintă o cercetare artistică, din perspectivă vizuală, care analizează modul în care ființa umană reacționează atunci când este expusă traumei, discursul artistelor investighează linia de demarcație dintre ceea ce poate fi considerat acceptabil, care poate fi îndurat și zona în care trauma produce schimbări ireversibile și metamorfoze la nivelul psihologic. 

Aceste linii de  demarcație perimetrale sunt percepute asemenea  unor limite  care o dată încălcate produc mutații, de cele mai multe ori aceste limite au un caracter extrem de personal, fiind fluide, non-constante și specifice fiecărui individ, neexistând o scală  care să le  stabilească gradul de  acceptabilitate. „Limite în/călcate” abordează acest subiect din perspectiva experiențelor personale trăite de cele două artiste; expoziția ca fiind un exercițiu de sinceritate, o confesiune transpusă vizual  a unor trăiri, de altfel, comune multora dintre noi. 

Reclame

Traseul expozițional integrează o serie de instalații ceramice care au rolul de a genera un proces de oglindire, propunând o perspectivă intimă a sondării traumei, un tip de mediere pe care publicul îl experimentează în contact cu lucrările. Dispunerea  instalațiilor  în spațiu  a  fost astfel gândită încât să aducă privitorul în punctul de a se confrunta direct, nemediat cu propria realitate, propunându-i un act decizional personal – dacă va interacționa  sau  nu cu lucrările. Curator este Ana Negoiță, iar expoziția poate fi vizitată până în data de 27 septembrie 2023.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame