fbpx

Monodramă muzicală la Centrul Cultural Maghiar

Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București invită publicul interesat pe data de 1 februarie, de la ora 19:00, să vizioneze monodrama muzicală „Celula divei”, scrisă de  prozatorul și dramaturgul maghiar Darvasi László.

Darvasi László a scris monodrama muzicală „Celula divei” la solicitarea Teatrului Várszínház din Gyula, cu ocazia împlinirii a 110 ani de la nașterea actriței și cântăreței Karády Katalin, și 30 de ani de la trecerea ei în eternitate. Monodrama prezintă un personaj iconic, moda, stilul şi modul de gândire dintr-o anumită epocă și aduce omagiu unei femei care a fost capabilă să-și păstreze omenia şi în condiţii de umilinţă.

Karády Katalin, născută Kanczler Katalin Mária, trăieşte în memoria multora doar ca un personaj de film, o fotografie, o voce plăcută sau nici măcar atât. În urma fericitei întâlniri dintre textul lui Darvasi László şi munca regizorală a lui Béres László, precum şi a invitaţiei lui Elek Tibor, directorul Teatrului Várszínház din Gyula, s-a creat acest omagiu adus unei vieţi pline de secrete, erotism şi bărbaţi. Avem speranţa că personalitatea şi memoria lui Karády, respectiv spectacolul vor continua să trăiască şi să impresioneze întocmai ca un muc de țigară în care mai licăre focul … (Németh Fruzsina)

Karády Katalin s-a născut la Budapesta în 1910 și a murit la New York. „De data această o ascultăm pe misterioasa, aclamata, adorata şi râvnita divă (chiar și cântând!) în celula numărul 525 a Gestapoului, într-o „producţie / producţie de star / premieră mondială / producţie unică şi irepetabilă / pe care nimeni nu o poate vedea cu proprii lui ochi. Și ne dorim ardoare să aflăm cum putem fi misterioşi, / incitanţi, / enigmatici, bestii, regine ale gheţii, curcubeie… (Gyulai Várszínház).

Reclame

Spectacolul are subtitrare în limba română.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame