fbpx

Nordic Film Festival la Timișoara

Nordic Film Festival (#NordicFF) invită iubitorii cinematografiei nordice la cinema Victoria din Timişoara, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, la prima sa ediţie din Capitala Europeană a Culturii TM2023, în cadrul căreia va aduce 12 pelicule de lungmetraj. Unul dintre filme este accesibilizat pentru persoanele cu deficienţe de auz.

Festivalul celebrează, ca şi în ediţiile anterioare, diversitatea formelor şi viziunilor artistice abordate de cineaştii din toate cele cinci ţări nordice, respectiv Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia.

Vă propunem un program bogat şi divers de filme premiate la festivaluri internaţionale de profil. Fie că optaţi pentru dramă (cum ar fi A Perfect Normal Family, sau Backyard Village), romance (Girl picture), pentru un film pentru copii (Supermarsu 2), unul horror (Lamb), unul istoric (Amundsen), o biografie (Sonja: The White Swan) sau un documentar (Maija Isola), veţi descoperi un spaţiu cinematografic atipic„, declară Vlad Rotaru, directorul artistic al festivalului. Filmele sunt subtitrate în limba română şi engleză.

Persoanele cu deficienţe de auz vor putea urmări un film nordic accesibilizat pentru ele, Louis and Luca – Mission to the Moon, proiectat duminică, 1 octombrie, ora 14,00. După proiecţia filmului, spectatorii sunt invitaţi să rămână la un atelier de comunicare în limba semnelor române „#surd în Timişoara/România/Europa”. Atelierul va include o scurtă prezentare a comunităţii surzilor, o introducere în lumea fără sunete, câteva curiozităţi despre „insula tăcerii” şi propune 23 de semne pentru a marca Timişoara, Capitală Europeană a Culturii 2023. Atelierul va fi condus de Angela Mate, profesor psihopedagog/interpret pentru limba semnelor române, şi invitaţii săi.

Reclame

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la Bucureşti, al Ambasadei Republicii Finlanda la Bucureşti, al Consulatului Republicii Islanda în România, al Ambasadei Norvegiei în România şi al Ambasadei Suediei la Bucureşti.

Prima ediţie a #NordicFF a avut loc în 2018 la Bucureşti, fiind urmată de alte două ediţii la Bucureşti (2020, 2022) şi două ediţii retrospective la Sibiu şi Chişinău (2019). 

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame