fbpx

„Școala de-Acasă Hundorfˮ a ajuns la cea de-a VIII-a ediție

„Școala de Acasă-Hundorfˮ, programul anual de rezidențe artistice și întâlniri formatoare care are loc an de an într-un vechi sat transilvan – Hundorf (azi, Viișoara, județul Mureș), a ajuns la cea de-a VIII-a ediție.

Asociația „Acasă la Hundorf” a lansat Apelul național și internațional pentru înscrierea la ediția a VIII-a a rezidențelor ȘAH / Școala de Acasă-Hundorf, adresat tinerilor artiști din țară și din străinătate. Rezidenţele sunt destinate artiștilor cu vârsta până în 35 de ani,  din toate mediile artistice, inclusiv celor ce explorează limitele dintre acestea și alte domenii. Nu pot depune aplicații artiștii care au mai participat la alte ediții ȘAH.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor de către tinerii artiști este 18 aprilie 2024, iar selecția ȘAH va fi publică în data de 2 mai 2024.

Rezidențele vor avea loc efectiv în perioada iunie-iulie-august, iar în lunile septembrie-octombrie-noiembrie vor avea loc expozițiile rezidenților, în format fizic și online, precum și lansarea catalogului ediției 2024. Institutul Cultural Român este, și anul acesta, partener al evenimentului.

Reclame

Începând din anul 2022, proiectul a devenit internațional, având ca artiști invitați operatori culturali și creativi din Germania, S.U.A., Marea Britanie, Polonia, Mexic, Japonia, Italia, Albania.

Proiectul „Școala de-Acasă Hundorfˮ, care rămâne destinat tinerilor artiști din țară și din străinătate, insistă pe procesul creator și pe libertatea de creație și oferă tinerilor rezidenți un spațiu prietenos și cald în mijlocul unei comunități rurale.

Începând cu anul 2022, ȘAH s-a deschis și către artiștii internaționali, care au împarțit spațiul și timpul de rezidență cu artiștii români selectați. Asociația „Acasă la Hundorf” este membru ResArtis, apelul de înscriere în rezidență fiind promovat prin intermediul acestei platforme internaționale. De asemenea, programul ȘAH este înscris în catalogul On the Move.

Reclame

 

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame