fbpx

Sibiul intră în galeria ”Citadelelor Culturale”

Pe 2 și 10 septembrie, în cadrul turneului “Citadele culturale”, vă veți putea bucura la Arpașu de Jos, Bazna și Avrig, de arta interpretativă a unuia dintre cei mai interesanți chitariști români – Tudor Niculescu Mizil și de creațiile spectaculoase, realizate prin îmbinarea sticlei și a metalului, de unul dintre cei mai originali și valoroși artiști plastici contemporani – Ioan Tămâian.

Începutul lunii septembrie înseamnă și continuarea proiectului “Citadele culturale”, care are particularitatea de a îmbina muzica și arta plastică. 

Cel de-al 23-lea județ cucerit de acest concept, este Sibiu. Astfel, pe 2 și 10 septembrie la Arpașu de Jos, Bazna și Avrig, vă veți putea bucura de arta interpretativă a unuia dintre cei mai interesanți chitariști români – Tudor Niculescu Mizil și de creațiile spectaculoase, realizate prin îmbinarea sticlei și a metalului, de unul dintre cei mai originali și valoroși artiști plastici contemporani – Ioan Tămâian.

Evenimentele sincretice vor avea loc după următorul program: 

Reclame
  • Sâmbătă 2 septembrie, ora 15, la Casa de Cultură din Arpașu de Jos, localitate care sărbătorește împlinirea a 800 de ani de atestare documentară, fiind consemnată in actul “Rivulum qui dicitur Arpas”; 
  • Duminică 10 septembrie, ora 12, la Biserica Evanghelică Fortificată din Bazna, în cadrul unui tradițional festival, ajuns la a VIII-a ediție și în care se celebrează gastronomia și cultura locului
  • Duminică 10 septembrie, ora 18, la Biblioteca orășenească din Avrig, în avanpremiera seriei de manifestări dedicate împlinirii a 200 de ani de la trecerea în eternitate a fondatorului învățământului în limba română din Țara Românească – Gheorghe Lazăr.

Turneul “Citadele culturale” este un mod eficient de promovare a ţării noastre. Evenimente sincretice în diferite spații culturale din întreaga țară. Evenimente care îmbină muzica de calitate, arta plastică și poezia. Manifestări care promoveză artiști reprezentativi ai fiecărei regiuni.

Turneul „Citadele culturale” își dorește transformarea unor spații în citadele culturale, spirituale, în fortărețe cu adevărat artistice, puse în slujba salvării culturale a unor comunități asediate în zilele noastre de nonvalori. Mai mu7lte despre inițiativă puteți găsi pe site-ul https://www.asociatiaprovalores.ro/turneul-citadele-culturale/.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame