fbpx

Spoturi video despre cultura romă în staţiile de metrou ale Capitalei

O serie de spoturi video despre cultura romă rulează pe ecranele din staţiile de metrou ale Capitalei, în cadrul unei campanii menite să celebreze cultura romă şi care se va desfăşura până pe 15 aprilie.

Proiectul cultural, lansat pe 8 aprilie, de Ziua Internaţională a Romilor, este realizat de Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher în parteneriat cu Metrorex şi Art Safari şi îşi propune „să schimbe mentalităţi, să reducă stereotipuri în societatea românească în ansamblul ei şi să contribuie la dezvoltarea dialogului intercultural”.

Fiecare popor sau minoritate are nevoie de repere identitare şi de elite asumate din punct de vedere etnic. În cazul romilor, nevoia de a-şi promova cultura şi elita este şi mai mare, pentru că tinerii şi copiii romi au nevoie de modele rome asumate şi recunoscute de întreaga societate românească, astfel încât să înţeleagă că îşi pot îndeplini obiectivele personale şi profesionale pe care şi le propun„, declară directorul Centrului Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher, Mihai Neacşu.

Așa cum v-am informat, romii din întreaga lume au sărbătorit Ziua Internaţională a Romilor pe 8 aprilie, dată aleasă ca zi de celebrare de către membrii primului Congres Internaţional al Romilor de Pretutindeni, în 1971, la Londra. În cadrul aceluiaşi congres a fost adoptată melodia „Gelem, gelem”, ca imn internaţional al romilor şi a fost ales un steag.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame