fbpx
Bolero și ceviche, serbate la Institutul Cervantes din București

Bolero și ceviche, serbate la Institutul Cervantes din București

Ambasada Cubei, Ambasada Mexicului și Ambasada Peru în România, în colaborare cu Institutul Cervantes din București, organizează în perioada 12-14 februarie 2024, un program amplu de evenimente menit să celebreze includerea bolero-ului și a ceviche-ului în Lista reprezentativă a patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO.

A opta ediție a „Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume”, în România

A opta ediție a „Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume”, în România

Cea de-a opta ediție a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume se va desfășura în România între 8 și 23 noiembrie, cu un program variat de activități organizate de Ambasada Italiei, ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior, Consulatele Onorifice italiene, Camera de Comerț Italiana pentru România, Confindustria Romania, Comites Romania și Accademia Italiana della Cucina.

A 18-a ediție Ars HUNGARICA la Sibiu

A 18-a ediție Ars HUNGARICA la Sibiu

Festivalul cultural Ars HUNGARICA din Sibiu este un eveniment de înaltă calitate pentru regiunea Transilvaniei și a Bazinului Carpatic, oferind culoare și diversitate prin programele sale. Ediția din acest an va avea loc între 10 și 19 noiembrie 2023.Intrarea este liberă, la toate evenimentele festivalului, în limita locurilor disponibile.

Târgul de Sfântul Dumitru la Muzeul Țăranului Român

Târgul de Sfântul Dumitru la Muzeul Țăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă, începând de vineri, 27, până duminică, 29 octombrie 2023, între orele 10 și 18, la Târgul de Sfântul Dumitru – de antichități țărănești, la care vor participa colecționari din toată țara cu lucruri vechi, de colecție.

Festivalul de gastronomie artizanală

Festivalul de gastronomie artizanală „La Pas”

Festivalul de gastronomie artizanală „La Pas” aduce, în perioada 13 – 15 octombrie, în Capitala Europeană a Culturii Timişoara 2023, haioşe cu gem de prune, supă anti-risipă, brânzeturi şi dulceţuri artizanale, evidenţiind hrana ca patrimoniu cultural imaterial, care devine, astfel, ambasadoarea mai multor culturi şi liant al diferitelor comunităţi locale din TM2023.