fbpx

A opta ediție a „Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume”, în România

A opta ediție a „Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume”, în România

Cea de-a opta ediție a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume se va desfășura în România între 8 și 23 noiembrie, cu un program variat de activități organizate de Ambasada Italiei, ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior, Consulatele Onorifice italiene, Camera de Comerț Italiana pentru România, Confindustria Romania, Comites Romania și Accademia Italiana della Cucina.

A 18-a ediție Ars HUNGARICA la Sibiu

A 18-a ediție Ars HUNGARICA la Sibiu

Festivalul cultural Ars HUNGARICA din Sibiu este un eveniment de înaltă calitate pentru regiunea Transilvaniei și a Bazinului Carpatic, oferind culoare și diversitate prin programele sale. Ediția din acest an va avea loc între 10 și 19 noiembrie 2023.Intrarea este liberă, la toate evenimentele festivalului, în limita locurilor disponibile.

Festivalul de gastronomie artizanală “La Pas”

Festivalul de gastronomie artizanală

Festivalul de gastronomie artizanală “La Pas” aduce, în perioada 13 – 15 octombrie, în Capitala Europeană a Culturii Timişoara 2023, haioşe cu gem de prune, supă anti-risipă, brânzeturi şi dulceţuri artizanale, evidenţiind hrana ca patrimoniu cultural imaterial, care devine, astfel, ambasadoarea mai multor culturi şi liant al diferitelor comunităţi locale din TM2023.

Experiențe comunitare la cea de-a 9-a ediție pulzArt

Experiențe comunitare la cea de-a 9-a ediție pulzArt

Micro este tema centrală a celei de-a 9-a ediţii a Festivalului de Arte Contemporane pulzArt, ce va avea loc în perioada 14-17 septembrie la Sfântu Gheorghe. pulzArt îşi propune să prezinte publicului noile tendinţe culturale care îşi pun amprenta asupra lumii artistice, prin intermediul unor artişti din ţară şi din străinătate.

Ziua Crucii. Cârstovul Viilor.

Ziua Crucii. Cârstovul Viilor.

În această zi de sărbătoare, Muzeul Satului vă întâmpină cu produse alese de gastronomie tradițională și creații felurite ale meșterilor populari. Tradițiile momentului culesului viilor vor fi aduse în fața vizitatorilor, ca în fiecare an, de îndrăgiții membri ai Ansamblului Folcloric Țara Vrancei care vin din istoricul ținut al vinului cu cântec, joc și voie bună.