fbpx

Amprente germane în București

Proiectul „Amprente germane în București”, dezvoltat în cadrul Programului de Stagii al Institut für Auslandsbeziehungen din Stuttgart (ifa) în cooperare cu Goethe-Institut București, descrie legături necunoscute și neașteptate cu spațiul cultural german, care au însoțit modernizarea Capitalei în secolele XIX și XX.

Proiectul „Amprente germane în București” descrie legături necunoscute și neașteptate cu spațiul cultural german, legături care au însoțit modernizarea Bucureștiului în secolele XIX și XX.

În scurte texte din domeniile lor de activitate, autoarele și autorii menționează prezența, ancorarea și înrădăcinarea ulterioară ale unor personalități germane, născute în Germania. Toate acestea într-o capitală care se dezvolta dinamic.

Arhitecți, scriitori, medici, farmaciști, meșteșugari și jurnaliști, clerici și spirite libere și-au urmat propria carieră aici, în metropola de sud-est-europeană. Au fondat asociații și companii, au avut succes, au devenit artiste și artiști de renume, pur și simplu au dus o viață normală având diferite ocupații în comunitățile de limbă germană și în școlile confesionale.

Reclame

Capitala era, de asemenea, conectată prin intermediul acestor oameni la piețele vest-europene de bunuri și idei.

Acest proiect a fost dezvoltat în cadrul Programului de Stagii al Institut für Auslandsbeziehungen din Stuttgart (ifa) în cooperare cu Goethe-Institut București.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame