fbpx

Artiști clujeni expun la Roma

Accademia di Romania in Roma, în colaborare cu Fondazione Pastificio Cerere și Centrul de Interes din Cluj-Napoca, susține participarea celor 9 artiști invitați în cadrul expoziției „Perspectiva Cluj. Traiectorii dinamice de la Centrul de Interes”, care va rămâne deschisă până pe 27 ianuarie 2024, la sediul Fundației Pastificio Cerere din Roma.

O colaborare între Fondazione Pastificio Cerere din Roma și Centrul de Interes din Cluj-Napoca, proiectul este un prim pas într-un proces de promovare și de schimb de experiențe între scenele artistice din orașele Roma și Cluj-Napoca.

Expoziția este curatoriată de Gaia Bobò, critic de artă, și Marcello Smarrelli, directorul artistic al Fundației Pastificio Cerere. Itinerariul expozițional prezintă o selecție de lucrări create de designerul Radu Abraham & sculptorul Ovidiu Leuce, pictorii Delia Avram, Sasha Bandi, Mathias Bar, Andrei Budescu, arhitectul peisagist Ana Horhat & graficianul Vlad Sulea și pictorul Florin Ștefan. O parte din lucrările expuse au fost produse special pentru spațiile fundației din Roma.

Expoziția este rezultatul cercetărilor desfășurate de cei doi curatori în cadrul rezidenței desfășurate la Cluj-Napoca în iulie 2023. 

Reclame

Caracterizat printr-o abordare interdisciplinară, proiectul urmărește refacerea diferitelor viziuni posibile asupra orașului Cluj-Napoca și a producției sale artistice variate. „Perspectiva Cluj” conturează un parcurs intergenerațional, concentrat îndeosebi pe pictură, prin alăturarea dintre lucrările Deliei Avram (1980), ale lui Mathias Bar (1997), Sasha Bandi (1989) și Florin Ștefan (1968). 

De asemenea, proiectul evidențiază o colaborare între artişti, arhitecţi peisagişti şi designeri implicaţi în diferite moduri în definirea proiectelor şi perspectivelor viitoare. Este cazul colaborării dintre sculptorul Ovidiu Leuce (1981) și designerul Radu Abraham (1989), precum și al colaborării dintre arhitectul peisagist Ana Horhat (1980) și graficianul Vlad Sulea (1980).

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame