fbpx

Recital de pian

O săptămână frumoasă începe cu un recital de pian. Mergeţi luni 1 februarie la Institutul Ballasi la un concert sustţnut de Valentin Malaneţchi

Deşi este extrem de tânăr (este născut la Chişinău în 1995), Valentin Malaneţchi este un tânăr a cărui talent este deja recunoscut prin numeroasele trofee şi premii pe care le-a obţinut la consursuri naţionale şi internaţionale. 

Valentin a început studiul pianului la Liceul de Muzică Ciprian Porumbescu din oraşul natal, la clasa prof. Tatiana Sviridov, iar din 2014  este student la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa profesoarei Dana Borşan.

Din palmaresul tânărului pianist fac parte premiile I la Concursul Paul Constantinescu – Ploieşti, Concursul Eugen Coca – Chişinău, Concursul Lira de aur – Suceava, Concursul Craiova-Piano – Craiova, Concursul internaţional Carl Filtsch – Sibiu şi Marele Premiu la Concursul George Georgescu, Tulcea. De asemenea a obţinut burse pentru participare la Astona International Summer Music Academy, Elveţia (2011, 2012, 2013, 2015), British Isles Music Festival, Marea Britanie (2012, 2013), SoNoRo Interferenţe – Italia, Germania (2015), avându-i ca profesori pe John York, François Killian, Andrew Ball, Diana Ketler. A evoluat pe scene din Republica Moldova, România, Elveţia, Marea Britanie, Italia, Germania.

Reclame

În programul concertului de la Institutul Balassi vor fi abordate bucăţi muzicale cunoscute de Bach, Bhrams, Chopin sau Prokofiev. 

Program:

Johann Sebastian Bach: Toccata în do minor, BWV 911
Johannes Brahms: Variaţiuni pe o temă de Paganini, op. 35, caietul 2
Liszt Ferenc: Studiul nr. 5 după Paganini, "Vânătoarea"
Frederik Chopin: Studiul op. 10, nr. 12
Serghei Prokofiev: Sonata nr. 4, op. 29

Du vorba mai departe:
Reclame