fbpx

Concert Tuluyhan Uğurlu

Miercuri 13 aprilie suntem invitaţi la un recital de pian Tuluyhan Uğurlu, unul dintre cei mai iubiţi compozitori şi pianişti din Turcia.

Institutul Yunus Emre Centrul Cultural Turc Bucureşti şi Ambasada Republicii Turcia împreună cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci ne invită la un recital de pian susţinut de artistul emerit Tuluyhan Uğurlu, în cadrul evenmentului intitulat:  ''Pianul cânta dragostea iar Dervişii se rotesc pe note de iubire'' 

Tuluyhan Uğurlu este unul dintre cei mai îndrăgiţi şi apreciaţi compozitori şi interpreţi de muzică de pian dinn Turcia. Este renumit pe plan internaţional şi susţine concerte pe cele mai importante scene din lume. 

A fost un copil minune, care a început să cânte la vârsta de 4 ani, vârstă la care a fost admis la Conservatorul Municipal din Istanbul. la 7 ani a câştigat un concurs pentru copii prodigioşi şi a făcut liceul şi conservatorul de muzică simultan. După liceu îşi definitivează studiile la Academia de Muzică din Viena.

Reclame

După terminarea studiilor, ia decizia cea mai importantă din toată cariera lui de până acum şi renunţă la muzica clasică, orientându-se către compoziţii de pian inspirate din muzica clasică şi muzica tradiţională turcească. 

În 1987 a realizat primul album care consta din înregistrări din concertele pe care le dăduse în Europa. Lucrarea intitulată "Go with God" i-a adus faima în Europa şi a făcut să fie listat printre cele mai cunoscute nume ale stilului etnic, clasic, new age. 

Creaţiile lui sunt deosebit de îndrăgite şi apreciate în Turcia şi ne prezintă un artist cu o creativitate uluitoare şi o sensibilitate unică. 

Reclame

Din anul 2003 Tuluyhan Uğurlu a început să concerteze în locuri istorice, la umbra zidurilor şi amfiteatrelor oraselor antice, în Marele Bazar din Istanbul sau în Piața Sultanahmet. În 2006, cu ocazia pregătirilor pentru Istanbul, Capitala Culturală Europeană în 2010, Ugurlu a un album intitulat Mondial Capital City din Istanbul, pentru a descrie 3000 de ani și viitorul Istanbul, cu ajutorul instrumentelor. De atunci, acest album este cântat peste tot în lume. 

 

Piyano Resitali: Tuluyhan Uğurlu at TEDxIhlasCollegeED

Vă invităm deci la un concert unic în data de miercuri,13 aprilie 2016, ora 19:00 
Sala Ateneul Român – Filarmonica George Enescu 
Adresa: Stradă Benjamin Franklin 1-3 , Bucureşti 

Intrarea este gratuită, pentru rezervare şi nr de bilete dorite confirmaţi cu numele dvs.telefonic sau prin sms la acest nr.de telefon : 0726084204. 

 

Du vorba mai departe:
Reclame