fbpx

Conferință pe tema procesului de reconciliere polono-germană

În data de 26 octombrie, între orele 14 -19,30, va avea loc, la Colegiul Noua Europă, din Str. Plantelor 21, București, o conferință publică pe tema reconcilierii polono-germane.

Conferința este organizată de Institutul Polonez și Institutul Goethe din București, în colaborare cu Colegiul Noua Europă.  La eveniment vor lua parte invitați din Polonia, Germania și România.

„Procesul de reconciliere nu a fost o realizare simplă și sentimentală, nici un proces de uitare sau de obliterare a unui trecut urât. Reconcilierea polono-germană a reprezentat un drum complicat, în care au trebuit omogenizate argumente morale și politice. Au existat prilejuri pentru gesturi amicale și lacrimi, dar și pentru confruntarea de fapte și amintiri istorice ale ambelor națiuni, pentru negocierea compensațiilor dintre Polonia și Germania, dar și pentru dispute germano-germane și polono-poloneze”, se precizează pe site-ul Goethe Institut din Bucure[ti.

Iată câteva momente importante din programul Conferinţei: între 15 – 15,30, profesorul Andrei Pleșu (Colegiul Noua Europă, București) va adresa un „Cuvânt de bun venit” ambasadorilor Poloniei și Germaniei; între orele 15,30 – 16, invitatul special, profesorul Rita Süssmuth, va vorbi despre „Relațiile germano-poloneze în oglinda istoriei”, iar între orele 17,15 – 17,35, Adam Krzemiński (Editor, Săptămânalul „Polityka”, Varșovia) va susţine un comunicat cu tema „Rolul mass media și al culturii în procesul de reconciliere”. Găsiţi aici programul complet al conferinţei: http://www.goethe.de/ins/ro/ro/buk/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=20587197 

Du vorba mai departe:
Reclame