fbpx

Cu bastonul prin București

ARCEN ne propune o plimbare la pas prin Bucureşti, în care să descoperim zone care au suferit dramatic în anii demolărilor sălbatice.

Odată cu cea de-a șaptea ediție a traseelor Cu bastonul prin București, ghizii ARCEN îi vor conduce pe bucureșteni prin una dintre cele mai surprinzătoare zone istorice ale Bucureștiului. Un adevărat memorial al demolărilor de acum 30 de ani, zona Podul Calicilor – Calea Rahovei Veche, Mahalaua Sfinții Apostoli și Antim mai păstrează încă rămășițele organice ale unui țesut urban care a fost șters cu buldozerul de pe harta orașului.

Traseul va fi însoțit și de un material vizual care îi va ajuta pe participanți să înțeleagă modificările brutale prin care s-a intervenit în această zonă la nivel urbanistic și identitar.
 
Mergând pe străzile Sfinții Apostoli – Palatul de Justiție – Danielopol Gheorghe – Apolodor – Vânători – bdul Unirii – Mitropolit Antim Ivireanul – Gladiolelor – George Georgescu, vom întâlni un peisaj urban inedit pentru centrul unei capitale europene și vom vorbi despre ceea ce vedem sau nu mai vedem în materie de arhitectură, istorie și povești. În încercarea de a ne imagina atmosfera de la sud de Dâmbovița din cele mai importante epoci ne vom aminti de Halele Centrale, Spitalul Brâncovenesc, Mănăstirea Antim, de obiceiuri din casele și familiile vechi bucureștene, istorii despre mahalale și personajele lor, povești din timpul marilor demolări, reușind poate să actualizăm o parte din viața și ritmul unui oraș dispărut definitiv.
 
Ediția a 7-a a proiectului „Cu bastonul prin București” este organizat în parteneriat cu ARCUB, susținând proiectul București 2021 și candidatura Bucureștiului la titlul de Capitala Europeană a Culturii.Locul de întâlnire: Palatul de Justiție (lângă Biserica Domnița Bălașa) – Strada George Georgescu

Data: duminică, 21 august

Ora: 18:00-20:00

Accesul este gratuit.

Du vorba mai departe:
Reclame