fbpx

Expoziția colectivă „Love and Hate” la Galeria ICR Tel Aviv

După ce anul trecut a prezentat antologia „Love and Hate”, inspirată de conflictul izbucnit în octombrie 2023 în Israel, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv organizează și găzduiește, în perioada 15 ianuarie – 15 martie 2024, expoziția „Love and Hate” cu lucrări ale artiștilor care au contribuit la realizarea publicației cu același nume. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 18 ianuarie, de la ora 17.00, la Galeria ICR Tel Aviv.

Expoziția de la Tel Aviv este curatoriată de Adrian Grauenfels, editorul și directorul Editurii Saga Publishing la care a fost publicat volumul „Love and Hate”.

Proiectul expozițional cuprinde o serie de 45 de lucrări, realizate în tehnici diferite și având ca temă principală războiul, de la consecințele conflictului armat declanșat în 7 octombrie 2023 în Israel până la tragedia Holocaustului. Lucrările aparțin următorilor artiști: Beatrice Bernath, Miriam Cojocaru, Baruch Elron, Adrian Grauenfels, Dazin Guy, Anath Hanit, Tamy Horowitz, Arie Lamdan, Dazin Moshe, Bella Rozenbaum, Dazin Sara, Nahum Sternberg și Max Tzinman.

Proiectul expozițional se înscrie în șirul de manifestări dedicate Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Totodată, manifestarea se dorește a fi o formă de solidaritate, într-un sens mai larg, cu societatea israeliană.

Reclame

Antologia de texte, traduceri și ilustrații „Love and Hate” a fost publicată în limba română, în format ebook, în noiembrie 2023 la Editura Saga Publishing din Israel, și a fost prezentată în luna decembrie a anului trecut la sediul ICR Tel Aviv.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame