fbpx

Expoziția Cultura românească întâlneşte culturile lumii

Proiectul expozițional CULTURA ROMÂNEASCĂ ÎNTÂLNEȘTE CULTURILE LUMII organizat pentru Aniversarea a 80 de ani de la înființarea Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” își propune să scoată în evidență relațiile culturale avute de-a lungul timpului,

Aveţi timp până în data de 19 iunie să vizitaţi proiectul expoziţional CULTURA ROMÂNEASCĂ ÎNTÂLNEȘTE CULTURILE LUMII, care reflectă relaţiile culturale pe care le-a avut de-a lungul timpului Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” cu misiunile diplomatice acreditate în România, precum și cu misiunile diplomatice românești în străinătate.  

 

Expoziția Cultura românească întâlneşte culturile lumii

Reclame

Muzeul Satului este un adevărat ambasador al culturii româneşti şi a organizat zeci de expoziţii în străinătate prin care a dus mai departe prin intermediul colecţiilor sale valorile profunde româneşti. Acum, este gazda unui proiect prin care se prezintă publicului din românia concepte arhitectonice tradiţionale din 15 ţări. 

 Expoziția cuprinde MACHETE – ARHITECTURA TRADIȚIONALĂ din ALGERIA, GRECIA, INDONEZIA,  IRAN, QATAR, PALESTINA, FEDERATIA RUSĂ, REGATUL HAȘEMIT AL IORDANIEI, NORVEGIA, ROMÂNIA, SPANIA , SUA, THAILANDA, TURCIA, UNGARIA  – țări pe care le întâlnim și le vom întâlni în viitor în spațiul Muzeului Satului. 
Ele sun replici în miniatură ale unor locuinţe tradiţionale din lumea întreagă fiind construite dintr-o gamă variată de materiale, în mare parte naturale – piatră, nisip, lut, lemn, hârtie – dar şi materiale textile, materiale plastice sau metalice; aceste machete redau cu o mare fidelitate fiecare detaliu architectural.

Aceste reprezentări miniaturale cu un aspect cât mai apropiat de realitate ne trimit cu gândul la diversitatea soluţiilor materializate în construirea caselor, ingeniozitatea şi măiestria meşterilor constructori, împletirea artei cu tehnica în realizările arhitecturale, pentru a fi utile şi pentru a satisface criteriul estetic.
 
O parte din aceste machete vor fi donate Muzeului de misiunile diplomatice și instituțiile implicate pentru a îmbogăți Colecția ”Țări Străine”.

Reclame

 

Du vorba mai departe:
Reclame