Festivalul Muzicii Maghiare, în mai, ediţia a XI-a

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, sub egida Festivalului Muzicii Maghiare, organizează în perioada 12-15 mai un concurs de interpretare pentru tineri muzicieni români.

Scopul festivalului este propagarea în România a valorilor muzicii clasice şi contemporane maghiare, precum şi descoperirea şi promovarea tinerelor talente româneşti care se angajează să interpreteze şi piese muzicale maghiare, se arată în anunţul postat pe site-ul Institutului Balassi.

În cele trei seri ale festivalului îşi vor măsura talentul, adaugă sursa menţionată, tineri artişti (peste 18 ani) prin interpretarea unui program de 20-25 de minute, cuprinzând aproximativ o treime muzică maghiară şi două treimi muzică românească şi/sau universală.

Pot participa solişti sau cel mult duo-uri. În cazul interpreţilor vocali se acceptă lieduri şi arii din opere.

Înscrierile se fac până marţi, 5 mai 2015 la Institutul Maghiar din Bucureşti, la sediul din str. Gina Patrichi nr. 8, Bucureşti, cod poştal 010449, depunând/expediind la secretariatul institutului curriculum vitae, programul prezentat, respectiv înregistrarea piesei/pieselor compozitorilor maghiari, pe baza căreia va avea loc preselecţia. Rezultatele preselecţiei vor fi comunicate prin e-mail, la adresa indicată de către fiecare concurent, în data de 7 mai 2015. Nu se percepe taxă de participare.

"Premiul primilor trei clasaţi este posibilitatea de a susţine câte un concert la institutele din reţeaua Institutului Balassi: Serviciul Cultural al Ambasadei Ungariei din Bruxelles şi Institutul Maghiar din Paris, precum şi la Universitatea de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, respectiv premii în bani în sumă de 300/200/100 euro. În mod tradiţional va vota şi publicul, iar alesul acestuia va avea posibilitatea de a susţine un recital integral la institutul nostru", precizează organizatorii.

Spectacolele-concurs vor avea loc la Institutul Maghiar din Bucureşti (str. Gina Patrichi nr. 8) în zilele de marţi, miercuri, joi, 12-14 mai 2015, începând cu ora 18.00. Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 16 mai 2015.

Du vorba mai departe: