Kelemen Hunor a fost reales președintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), pentru următorii patru ani.

În cadrul celui de-al 12-lea congres al UDMR, desfășurat la Cluj, dintre cei 585 de delegați care au exprimat voturi valide, 575 l-au susţinut pe liderul UDMR.

Potrivit site-ului UDMR, în discursul de prezentare a programului său, Kelemen Hunor a arătat că pentru ca UDMR să poată face față provocărilor în anii ce vin, este nevoie de o schimbare, de o reconstrucție.

 

Convingerea mea este că nu de noi partide politice are nevoie comunitatea noastră, ci de o Uniune deschisă, primitoare și capabilă de înnoire. Vom avea parte de succes numai dacă vom crede în ceea ce facem, dacă vom da dovadă de tenacitate, dacă ne vom raporta la fiecare membru al comunității cu umilință și încredere”, a subliniat Kelemen Hunor în alocuțiunea-program rostită la Congres.

 

El a spus că UDMR trebuie să cinstească fermitatea de care dau dovadă cei care au stat alături de Uniune de-a lungul celor 25 de ani.

 

Liderul UDMR a exprimat opinia că organizația nu trebuie să-și concentreze atenția asupra șanselor de a lua parte la guvernare, ci asupra modalităților de întărire a legăturilor sale cu comunitatea, pentru că adevărații săi aliați au fost întotdeauna maghiarii.

Du vorba mai departe: