fbpx

La mulți ani Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi !

Într-o clădire cochetă, construită în anii 1920 pe strada Londra din capitală, la numărul 39, se află Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. Deschis pentru public în urmă cu 20 ani, muzeul ne așteaptă și astăzi să studiem hărțile expuse și să ne familiarizăm cu schimbările petrecute în timp și surprinse, cu migală, de cercetători.

Astăzi, la ceas aniversar, le urăm „La mulți ani” celor care lucrează și ne întâmpină la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi!

Într-o clădire cochetă, construită în anii 1920 pe strada Londra din capitală, la numărul 39, se află Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. Deschis pentru public în urmă cu 20 ani, la data de 4 aprilie, muzeul ne așteaptă și astăzi, zilnic, de miercuri până duminică, într-o ambianță intimă să studiem hărțile expuse și să ne familiarizăm cu schimbările petrecute în timp și surprinse, cu migală, de cercetători.

Patrimoniul muzeului este constituit din peste 1000 de lucrări realizate în secolele XVI – XX și reprezintă atât hărți ale regiunilor locuite de români și de strămoșii lor, cât și ale continentelor, hărți astronomice și planuri de oraș. 

Reclame

Din patrimoniu mai fac parte lucrări de grafică cu subiecte diverse: peisaje, portrete, vedute. În timp, colecția principală a fost îmbogățită și cu alte donații de hărți și lucrări de grafică, prezente de asemenea în expunere: donația Băncii Comerciale Române (BCR), a dlui Ion Hidegcuti sau a dlui profesor Ioan Ciortan, donațiile oferite de dna Marilena Borcescu, Liliana Sonia Sion, Uca Marinescu etc.

Clădirea Muzeului, de patrimoniu, îmbină elemente arhitecturale de inspirație gotică – arcele frânte, cu cele de inspirație mediteraneană – loggiile, ce amintesc de vilele venețiene de secol XV, oferindu-ne un motiv în plus să-i trecem pragul. Mai multe informații despre muzeu aflați pe pagina oficială: https://www.muzeulhartilor.ro/

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame