fbpx

Marcel Proust şi România

Institutul Francez din Timișoara vă invită miercuri, 28 octombrie, începând cu ora 18,30, la o seară dedicată lui Marcel Proust.

La eveniment participă Michael Sostarich (Universitatea de Bochum) și Reiner Speck, medic, președinte al Societății Marcel Proust (Germania). „În cursul acestei seri moderate de profesorul Marcel Tolcea vom vorbi despre legăturile între Marcel Proust și România, despre schimburile culturale între România și Franța” se spune în comunicatul de presă transmis de Institutul Francez din Timişoara.

Profesorul Michael Sostarich, cel care a scris despre cum a fost primit în România romanul „În căutarea timpului pierdut” și despre relaţia dintre Marcel Proust și familia Bibescu și cei doi fii, Antoine și Emanuel, va povesti în această seară despre legăturile dintre Marcel Proust şi România.

Reiner Speck este unul dintre cei mai mari colecţionari de manuscrise ale lui Marcel Proust și de documente despre „În căutarea timpului pierdut”. Acesta va prezenta, în calitatea sa de Președinte, activitatea Societăţii Marcel Proust. Conferinţa profesorului Michael Sostarich va fi rostită în limba română, iar cea a profesorului Reiner Speck în limba germană cu traducere  în limba franceză.

Reclame

Conferinţa va avea loc la sediul Institutului Francez din Timişoara, de pe Bd.C.D.Loga, nr.46.

Du vorba mai departe:
Reclame