fbpx

Moment de remember al Holocaustului

27 ianuarie a fost ziua în care a fost eliberat lagărul Auschwitz-Birkenau. Printre numeroasele evenimente care vor avea loc se numără şi proiecţia online a unui scurt film de animaţie.

Szilágyi Varga Zoltán a regizat Memento, un scurt film de animaţie care va fi difuzat de Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Holocaustului. 

Filmul de animaţie a fost realizat de către Reţeaua Europeană Memorie şi Solidaritate împreună cu Casa Conferinţelor din Wannsee. Filmul de desene animate Memento va putea fi urmărit pe internet pe site-ul organizatorilor şi va fi emis de asemenea de catre numeroase canale de televiziune.  

Animaţia de numai jumătate de minut ne reamintește unul dintre cele mai tragice evenimente din istoria omenirii.  Filmul evocă un simbolism ușor de recunoscut de către europeni: vagoane de vite, șine de cale ferată, fragmente de hârtie sau apartamente abandonate, pe care le prezintă din perspectiva unui copil. Filmul aduce o întrebare şi un răspuns în acelaşti timp. Este oare posibil să mai înţelegem tragedia acelor zile? Răspunsul se află în necesitatea de a susține mereu vie Memoria de acele zile.

Reclame

 

 

Du vorba mai departe:
Reclame