fbpx

Musicalul Hairspray jucat de studenţi români

Scenele din Galaţi, Cluj-Napoca şi Baia Mare vor găzdui spectacolul Hairspray. Musicalul care a primit opt premii Tony va fi interpretat de studenţi români.

Fundația Centrul de Tineret pentru UNESCO din România, cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA, va oferi publicului român o interpretare, în limba engleză, a musical-ului american Hairspray. 

Musical-ul Hairspray reflectă imaginea Americii din anii '60 și reprezintă un manifest împotriva oricărui tip de discriminare și injustiție socială. Producţia a primit opt premii Tony şi oferă o viziune originală asupra unora dintre nedreptățile care au avut loc în unele părți ale Americii anilor 1960, ca parte a luptei pentru drepturile civile. 

Este povestea unei adolescente care se confruntă cu propriile sale neajunsuri, pe fondul marii istorii a luptei pentru drepturile civile în America anilor '60. Povestea lui Tracy Turnblad și a eforturilor sale de a-și valorifica talentul, dincolo de aspectul său fizic, se dezvăluie discret, ca un ecou al luptei comunității de culoare din Baltimore pentru drepturi egale și integrare.

Reclame

Spectacolul va fi pus în scenă de studenții din promoțiile 1,2 și 3 ale primului program de Masterat de Teatru Muzical din România, de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, în următoarele orașe:

  • Miercuri – 24 februarie, ora 19:00 – Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galați
  • Vineri – 26 februarie, ora 19:00 – Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca
  • Sâmbătă – 27 februarie, ora 19:00 – Teatrul Municipal din Baia Mare

Biletele pentru spectacole pot fi cumpărate de la casele de biletele ale sălilor de spectacol.

 

Du vorba mai departe:
Reclame