fbpx

O după amiază literară la Iaşi

Autorii Julia Wolf și Bogdan Coșa vor lectura din cele mai recente romane scrise de ei.

Evenimentul este propus de Centrul Cultural German din Iaşi şi Sala de Lectură Germană, în parteneriat cu Institutul Goethe Bucureşti şi are loc în data de 23 februarie începând cu ora 18.00 în sala "B.P. Haşdeu"

Tinerii autori sunt bursieri susţinuţi de Consiliul de Literatură a Landului Hessen şi au primit numeroase premii, pentru debut şi pentru alte romane. Evenimentul este bilingv, desfăşurându-se în română şi germană.

Romanul de debut al Juliei Wolf (Berlin), „Totul este acum", este povestea unei tinere care se confruntă cu propriii demoni. În roman se vorbește despre despărțire, singurătate și violență ca efect al însingurării. Este o carte care provoacă și atinge, limbajul și conținutul corelându-se într-un mod impresionant.

Reclame

Autoarea a fost premiată pentru romanul „Totul este acum" (Editura FVA, 2015) cu Premiul pentru Literatură a Brandenburg Lotto GmbH.

„Poker. Black Glass", cel de-al doilea roman al lui Bogdan Coșa, este o poveste tulburătoare și autentică de dragoste. Coșa schițează un portret al celor aflați acum la vârsta de 20 de ani, cu accent pe relațiile lor de prietenie și dragoste, care se termină adesea în singurătate. Autorul a primit în 2010 Premiul pentru debut al editurii Cartea Românească, iar, în 2014, Premiul pentru cel mai bun scriitor tânăr.

În toamna anului 2015, a beneficiat de o bursă a acestui Consiliu la Cetate, România. În august/ septembrie 2014, Bogdan Coșa a fost bursierul aceluiași Consiliu la Căminul de Cultură din Wiesbaden, Germania.

Reclame

Autorii vor lectura din romanele lor și vor discuta cu publicul despre operele lor.

Du vorba mai departe:
Reclame