fbpx

O săptămână venezueleană

Descoperiţi cultura Venezuelei între 15 şi 18 februarie la Muzeul Ţăranului Român.

Venezuela este una dintre ţările sud-americane cu o cultură distinctă, creată din amestecul influenţelor nativilor venezueleni, a spaniolilor şi a populaţiei africane sosită după cucerirea spaniolă, dar şi a italienilor, portughezilor, arabilor şi evreilor marocani veniţi în valuri succesive din ţările înconjurătoare. 

Influenţele artistice cele mai puternice rămân însă cele native şi cele spaniole şi africane care se reflectă atât în stilurile arhitectonice, cât şi în artă şi literatură. 

Avem acum ocazia să gustăm din bogăţia de culori, forme şi imagini venezuelene datorită Săptămânii Culturale Venezuelene organizată de Ambasada Venezuelei în România la Muzeul Ţăranului Român. 

Reclame

Săptămâna Culturală va începe, luni, 15 februarie, la orele 18, cu inaugurarea expoziției de pictură și schițe a lui Humberto Miquilena, un talentat artist plastic venezuelean, care își construiește o promițătoare carieră artistică în România. 
Studioul Horia Bernea va fi gazda filmului venezuelean Samuel, ale cărui scene sunt filmate în Anzi şi care spune povestea unei perechi de la sat, fără copii, care încearcă să conceapă un urmaș cu ajutorul unui medic cu puteri hipnotice. 

La finalul proiecției, veţivputea să degustaţi romuri și ciocolate venezuelene, considerate printre cele mai bune din lume. De asemenea, se va oferi o mostră de aperitive tipice venezuelene.

Marți, 16 februarie, publicul român se va putea bucura de filmul Reverón, care dezvăluie fascinantul univers din jurul vieții marelui pictor venezuelean, Armando Reverón. Miercuri, 17 februarie, se va proiecta pelicula Azú, alma de princesa, ce relatează obsesia unui fermier venezuelean pentru noua sa sclavă, în timpurile coloniei spaniole.

Reclame

Filmele vor fi proiectate la Cinema Muzeul Țăranului – Studioul Horia Bernea, la orele 18, în zilele menționate mai sus. Toate filmele vor beneficia de subtitrare în română și engleză. Intrarea este liberă. 

Săptămâna Culturală Venezueleană va culmina, joi, 18 februarie, cu un recitat susținut de excelenta pianistă româncă Victoria Spinei, din repertoriul muzicii tradiționale venezuelene, un omagiu adus celebrei pianiste venezuelene Teresa Carreño (1853-1917), recital susținut în Sala Cantacuzino a Muzeului Național „George Enescu”. Carreño a fost considerată cea mai mare pianistă a lumii în epoca sa și și-a împărțit viața între Caracas, New York și Paris.

Mai multe informaţii puteţi afla de aici
 

Du vorba mai departe:
Reclame