fbpx

POLONIA, LA FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU DE LA SIBIU

Cel mai mare actor al Poloniei, Andrzej Seweryn, dar şi „Cel mai bun spectacol din Polonia” în anul 2013 se numără printre ofertele participării poloneze de la Sibiu.

Spectacolele „Courtney Love” și „Shakespeare forever”, evenimente dedicate creației lui Tadeusz Kantor, un spectacol-lectură după o piesă a dramaturgului Paweł Demirski sunt câteva din reperele participării Poloniei din acest an.

"Anul acesta la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu aducem în prim plan cele mai reprezentative caracteristici ale teatrului polonez: implicarea și responsabilitatea față de societate, dorința de a trasa noi drumuri în artă", relevă Institutul Polonez la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, Teatr Polski din Wrocław vine la Sibiu cu un spectacol  declarat „Cel mai bun spectacol din Polonia” în anul 2013: „COURTNEY LOVE”, realizat după scenariul cunoscutului dramaturg Paweł Demirski. Reprezentația va avea loc vineri, 19 iunie (ora 17:00) la Colegiul Naţional „Octavian Goga” (Sala de sport). Paweł Demirski a primit premiul revistei „Politica” (2010) „pentru dezvoltarea consecventă a teatrului critic. Pentru curajul de a vorbi mai mult și mai dur decât am vrea să auzim”. El este prezent la Sibiu și cu un spectacol-lectură, „Diamantele sunt cărbuni care s-au pus pe treabă”, care va fi prezentat pe 18 iunie (ora 14:00) la Librăria Humanitas.

Reclame

Cel mai mare actor al Poloniei, Andrzej Seweryn, își va demonstra măiestria într-un one man show pe texte de William Shakespeare, în producția realizată de Teatr Polski „Arnold Szyfman” din Varșovia și prezentată marți, 16 iunie (ora 18:00), la sala Thalia.

"Andrzej Seweryn este unul dintre cei (doar) trei actori angajați ai Comediei Franceze care nu sunt de naționalitate franceză. În prezent este director la Teatr Polski din Varșovia. În „SHAKESPEARE FOREVER”, Andrzej Seweryn povesteşte despre lumea lui Shakespeare şi despre lume în general, creând un dialog interactiv cu publicul, într-o dezbatere nemaiîntâlnită până acum despre teatrul contemporan, şi în acelaşi timp o manifestare a credinţei în puterea artei dramatice.", arată Institutul Polonez.

Pe 14 iunie (ora 11:00) la Centrul Habitus va avea loc conferința TADEUSZ KANTOR: BIOGRAFIE, ARTĂ ŞI ISTORIE în care celebrul critic de teatru George Banu va purta un dialog cu prof. Krzysztof Pleśniarowicz, care predă la Facultatea de Filologie și Facultatea de Management și Comunicare Socială a Universității Jagiellone din Cracovia.

Reclame

Spectacolele înregistrate ale lui Tadeusz Kantor: CLASA MOARTĂ și WIELOPOLE, WIELOPOLE vor fi prezentate pe 16 și 17 iunie, ora 16:00 la Astra Film Cinema (Piața Mică nr. 11).

Tot pe 16 iunie, la ora 13:00, la Centrul Habitus va fi lansat ultimul număr al revistei Scena.ro, cu dosarul special dedicat creației lui Tadeusz Kantor.

Pe durata întregului festival, pe gardul Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” va putea fi văzută expoziția FOTOGRAFIA UCIDE OAMENII care conține fotografii din spectacolele lui Tadeusz Kantor, semnate de Romano Martinis.

Mai multe informaţii, aici.

 

Du vorba mai departe:
Reclame