Expoziția „Tales From a Jar“, parte a proiectului „The Alternative Exchange“, este un proiect conturat de nevoia de a găsi alternative de colaborare care să faciliteze vizibilitatea și mobilitatea artiștilor români și internaționali, prin expunere reciprocă, schimb de experiență și metode de învățare prin cooperare. Inițiat în mare măsură din nevoia de solidarizare cu scena artist-run și din nevoia generală a artiștilor de a beneficia de oportunități și spații de expunere și întâlnire, proiectul include colaborarea între șase inițiative artist-run din orașe internaționale: 5533 – Istanbul, Stroboskop + Przyszła Niedoszła – Varșovia, Funnel – Belgrad, Æther – Sofia, Heerz Tooya – Veliko Tarnovo, NEW NOW – Frankfurt.
Funnel Contemporary este o platformă care pune în legătură artiști vizuali din Europa de Sud și Sud-Est cu scopul comun de a crea un micro-spațiu artistic care este atât o galerie, cât și un spațiu de lucru pentru artiștii interesați să împărtășească experiența artistică internațională. Scopul proiectului este de a iniția proiecte similare în alte orașe europene, cu aceeași idee de schimb cultural al scenelor artistice contemporane. Obiectivul principal pentru crearea acestei platforme este de a sensibiliza profesioniștii din domeniul artei cu privire la importanța conectării diferitelor scene artistice cu medii diferite. Schimbul de experiențe și idei, realizarea de expoziții comune, ateliere de lucru, conferințe despre arta contemporană fac parte, de asemenea, din programul acestei platforme.
MATCA artspace este un spațiu independent inițiat și curatoriat de trei artiști vizuali – Alexandra Mocan, Alexandru Muraru, Matei Toșa – din Cluj-Napoca de la începutul anului 2017 până în prezent. În cadrul proiectelor pe care le desfășoară, urmărește să repereze felul în care arta se formulează în prezent, în special pe plan local, având ca motivație integrarea în spațiul vizibil a unor practici care reflectă posibilitățile de dezvoltare și reflecție ale artiștilor într-un timp în care valorile se modelează și remodelează constant. Prin organizarea de evenimente periodice, inițiativa propune să investigheze producția vizuală contemporană prin prisma elementelor și a contextelor ce stau la baza creației artistice. O altă miza importantă a spațiului este aceea de a parcurge un rol de instrument de cercetare în artă locală din Cluj, care aduce în contact publicul cu artiștii și creează un dialog non-ierarhic între artiștii tineri și cei consacrați.