23 de filme. Online. Gratuit.

Fiţi parte a festivalului online ”My French Film Festival”, aflat la a şasea ediţie.

Timp de o lună, între 18 ianuarie şi 18 februarie puteţi urmări online 10 lung metraje, 10 scurt metraje şi trei filme de animaţie. Sunt nominalizările festivalului de film francez "My French Festival" pentru anul 2016. 

Festivalul se află la a şasea ediţie şi este transmis online în toată lumea. Filmele prezentate la festival sunt traduse în 10 limbi şi pot fi văzute oricând în acest interval de timp. 

Juriul festivalului este alcătuit din cinci regizori francezi, iar preşedintele juriului este anul acesta un regizor străin a cărui operă a suscitat un interes viu la nivel mondial: olandezul Nicolas Winding Refn, unul dintre "copiii minune" ai cinematografiei actuale. 

La numai 26 de ani şi-a început cariera prodigioasă prin transformarea scurt metrajului său de debut într-un lung metraj, Pusher. A urmat în 1999 Bleeder, un film în care a jucat compatriotul său Mads Mikkelsen. În 2007 revine cu un nou succes, Bronson, un film violent cu Tom Hardy. 

Din filmografia sa mai fac parte Valhalla Rising, marele său succes Drive (premiul pentru cel mai bun regizor la Cannes 2011), Only God Forgives (din nou un film care abordează tema violenţei) cu Ryan Gosling şi Kristen Scott Thomas şi Neon Demon cu Elle Fanning şi Keanu Reeves.

Filmele din festival pot fi văzute gratis pe platforma tvgo.orange.ro sau în aplicaţia Orange TV Go. 

MyFrenchFilmFestival este organizat de Unifrance cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerului Culturii şi al Comunicaţiilor francez, Ministerului Afacerilor Externe şi Europene francez.

 

 

Du vorba mai departe: