fbpx

Workshop muzical cu saxofonistul VIKTOR TÓTH

Workshop muzical cu saxofonistul VIKTOR TÓTH

 

Albumul „Climbing with mountains” (2007) şi cel mai recent album al lui Tóth Viktor„Szemed Kincse” (2014), au câştigat premiul Cel mai bun album de jazz al anului.

În 2010 Tóth Viktor a fost desemnat Personalitatea de jazz a anului, iar în 2014 şi 2015 a fost votat Altsaxofonistul anului. El se autocaracterizează ca fiind „un om în căutare continuă, un călător care prin aspiraţiile muzicale doreşte să adere la armonia universală”. În anul 2010 i-a apărut albumul „Tartim”, iar în anul următorul albumul „Popping Bopping”. A cântat cu mari muzicieni precum: Hamid Drake (percuţie), Henry Franklin (bass), William Parker (bass), Piotr Wojtasik (trompetă), John Betsch (percuţie), Mihály Dresch (saxofon). Muzicianul consideră aceste concerte comune ocazii excelente pentru dezvoltare personală şi învăţare. Exprimarea muzicală a artistului este dinamică şi totodată sensibilă, încercând de fiecare dată când cântă să se folosească de energiile create de moment. A cântat la numeroase festivaluri de jazz din Europa şi SUA, are formaţia proprie de terţet, colaborează cu dansatori contemporani, culege folclor, compune, e în căutare continuă de drumuri noi.

Reclame

Workshop-ul se va desfăşura în limba engleză.

Program:
Sâmbătă, 15 octombrie:

  • 10.00 – 13.00 – Workshop
  • 13.00 – 15.30 – Pauză de masă
  • 15.30 –  18.00 – Workshop

Duminică, 16 octombrie:

Reclame
  • 9.00 – 13.00 – Workshop
  • 13.00 – 15.30 – Pauză de masă
  • 15.30 –  18.00 – Workshop

Mesajul lui Viktor Tóth:
 „Dragi prieteni,
Vă aştept cu mare drag, indiferent de instrument muzical sau nivel de cunoşinţe, şi mi-ar face deosebită plăcere să vă văd în număr cât mai mare, să înţelegem împreună armoniile de bază ale standardelor de jazz, structura şi funcţiile lor.
Mă simt norocos că în cei 25 de ani petrecuţi cu şi în muzică am avut şansa să colaborez, să-mi petrec timpul cu mulţi maeştrii, artişti internaţionali de jazz. Îmi doresc să împărtăşesc cu voi această înţelepciune, viziune pe care nu o puteţi însuşi la şcoală.  Să vă dezvălui mesajul maeştrilor…
Consider că am un fel de misiune în a ajuta să înţelegem împreună problemele teoretice şi astfel să descoperim libertatea prin muzică.
Acele melodii, sunete care vă umple inima, pot ieşi la iveală doar dacă aveţi la îndemână cât mai multe metode, instrumente pentru a le înzestra să sune cum doriţi voi. Este ca şi când aţi avea în minte poveşti minunate care pot fi împărtăşite doar învăţând cuvintele potrivite.
Sunt convins că aveţi poveşti frumoase şi profunde – aş dori să le aud! Vă pot ajuta să găsiţi cuvintele potrivite.
La workshop, pe lângă teorie vom asculta multă muzică, ne vom juca împreună, ne vom inspira din alte domenii ale artei, vom improviza. Ritm, deschidere, libertate sunt cuvintele cheie ale workshop-ului.
Vă aştept cu mult drag!”
Viktor Tóth

Preţ de participare: 
350 RON (până în 10 octombrie)
450 RON (după 10 octombrie)

Informații despre participare:
email: forfunassociation@yahoo.com
telefon: +40 753 674 827

Du vorba mai departe:
Reclame