Prin acest eveniment cultural Muzeul Satului dorește o recontextualizare și promovare a valorilor culturale tradiționale atât de importante în construirea identității unui popor.
Fiul Babei-Dochia, simbol al iubirii, Dragobetele (în Oltenia și Muntenia) sau Năvalnicul (în Moldova), denumit și Cap-de-Primăvară, este o sărbătoare a împăcării, a bunei-înțelegeri, a renașterii întregii firi.
Și cum viața satului tradițional urmează ritmul naturii, Dragobetele este o transpunere la nivel social a acestei reînnoiri. Ulterior semnul sacralității îi va fi conferit prin asociere cu sărbătoarea creștină a Aflării Capului Sfântului Ioan Botezătorul.
Suntem așteptați alături de meșteri populari care ne întâmpină cu cele mai frumoase creații ale lor și produse tradiționale, să ne bucurăm împreună de acest început de primăvară, în curtea Muzeului Satului din Șos. Kiseleff nr. 28-30, între orele 9:00 – 17:00.
De la ora 12.00, în sala Victor Ioan Popa, Corul Mina ne va încânta cu un recital de cântece românești vechi, din mai multe zone ale țării, puse într-un concept artistic specific șezătorilor de altădată.