fbpx

Expoziție foto despre tradițiile din Șcheii Brașovului

Promovarea patrimoniului cultural al comunității șcheienilor constituie un obiectiv prioritar pentru Muzeul de Etnografie Brașov. În acest context, instituția a vernisat expoziția „Chipuri si veșminte din Șchei”, realizată în colaborare cu fotograful Dan Străuți, la parterul Casei Junilor.

Expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei” prezintă membri ai comunității șcheiene în mediul lor, portrete de familie și reconstituiri ale fotografiilor de epocă, realizate în studioul fotografic al Muzeului Civilizației Urbane a Brașovului. Aceste imagini oferă o perspectivă autentică asupra tradițiilor și vieții cotidiene din acest cartier istoric, permițând vizitatorilor să descopere și să aprecieze bogăția culturală și identitatea comunității șcheiene.

Fotografiile  realizate de  Dan Străuți, ilustrează, pe de o parte somptuoasele straie de sărbătoare și elementele de port urban din Șcheii Brașovului, iar pe de altă parte aspecte ale unor tradiții din vechea comunitate românească a Brașovului, cum ar fi jocul strămoșesc sau nunta în Șchei.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame