fbpx

Concert „Maria lu’ Tănase”

Marius Mihalache ne propune vineri, 18 august, un concert spectacol de o oră, despre Maria Tănase – artistul special, o femeie care nu și-a refuzat nimic, niciodată. O existența fascinantă, o iubitoare de lume plecată să-și încerce norocul dincolo de Livada cu Duzi, dar care s-a întors de fiecare dată acasă, la lumea și la poporul ei.

Marius Mihalache ne propune vineri, 18 august, un concert spectacol de o oră, despre Maria Tănase – artistul special, o femeie care nu și-a refuzat nimic, niciodată. O existența fascinantă, o iubitoare de lume plecată să-și încerce norocul dincolo de Livada cu Duzi, dar care s-a întors de fiecare dată acasă, la lumea și la poporul ei. O femeie puternică, răsfățată, iubită, idolatrizată, care ne cerne și astăzi prin sita genelor ei, topindu-ne inimile. Inspirat de povestea de viață a Mariei Tănase, de la copilărie, la debut și până la moartea ei, artistul Marius Mihalache, consideră că muzica Mariei Tănase reprezintă cel mai bine identitatea poporului român.

Din curtea în care a fost născută, în mahalaua Cărămidarilor și până la New York, și-a dus singurul ei copil – MUZICA – în cele mai nesăbuite locuri, iar ea a rămas unică pentru poporul român. O existență precum un vulcan răsfățat și neastâmpărat îi încălzește și îi topește pe toți, îi arde pe cei din jurul său până la autodistrugere.

„Mi-am imaginat-o pe Maria Tănase trăind în timpurile de acum. Cum ar fi fost să cântăm împreună. Eu să creionez muzica acestor vremuri și ea să păstreze timbrul acelor vremuri, pentru că ea nu se dădea bătută niciodată, nu îi plăcea să renunțe și mereu căuta un mod de a reveni și de a cânta. Cred că, de acolo de undeva de sus, m-a ajutat și împreună am reușit să o facem nemuritoare pe Maria lui Tănase. Povestea Mariei Tănase nu s-a oprit niciodată, nici la adolescenta Maria, fata de 17 ani, nu s-a oprit nici în suferințele ei, nici în fericirile ei, nici în bogății, nici în trupul ascuns de mamă. A mers mai departe și continuă și astăzi. O lumină pe care o aprindem în sufrageria fiecărei case în care și-a odihnit sufletul, cu Mările care se nășteau și mureau în fiecare an pentru ca ea să o poată lua de la capăt. Acest concert vă îndeamnă să vă deschideți aripile inimii, să primiți cântecul, singurul copil în viață al Mariei Tănase. Vă îndemnăm să căutăm adevăratele valori și să le reînviem în timpul nostru.” – Marius Mihalache

Reclame

Scena a fost mereu locul în care Maria se întorcea de pe celelalte fronturi ale vieții ei, ca să-și ia puterea din victorii sigure. Scena era pământul de sub picioarele ei. Aceasta era Maria lu’ Tănase! Ultima urare pe care le-a strigat-o oamenilor din străfundul inimii: „Semănați, semănați mereu peste tot! Semănați cântece și flori! Ele, cântecele și florile, fac viața mai frumoasă!” – Maria Tănase

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame