fbpx

Concert sub semnul Spaniei

Institutul Cervantes – București și Ambasada Spaniei propun melomanilor vineri, 17 noiembrie (de la 19.00), la Sala Radio, un nou concert derulat sub semnul Spaniei.

Evenimentul îl aduce în România pe clarinetistul Pablo Barragán, recunoscut pentru sunetul său rafinat, combinat cu o înaltă măiestrie artistică și carismă scenică. 

Alături de Orchestra Națională Radio, Barragán va cânta – în primă audiție în România – Concertul nr. 2 pentru clarinet și orchestră, semnat de compozitorul spaniol contemporan Óscar Navarro. În aceeași seară, veți asculta și suitele „L’Arlésienne” („Fata din Arles”), partitură creată de Bizet pentru a ilustra muzical piesa de teatru scrisă de Alphonse Daudet.

Pablo Barragán a studiat la Conservatorul din Sevilla, la Academia Barenboim-Said din Berlin și la Musik Akademie – Basel. Este câștigătorul distincției Prix Crédit Suisse Jeunes Solistes – Elveția (în 2013), premiu care i-a adus și invitația de a debuta ca solist la celebrul Festival internațional de la Lucerna. Deloc surprinzător, unul dintre marile sale vise este acela de a transmite propriile sale cunoștințe generațiilor tinere, lucru pe care îl face din 2020 ca profesor la Academia Barenboim-Said din Sevilla și în cadrul cursurilor de măiestrie prezentate la diferite universități din întreaga lume.

Reclame

Evenimentul se va desfășura sub bagheta dirijorului grec Anastasios Symeonidis, al cărui nume a fost adesea asociat cu poziția de director artistic al Orchestrei Naționale a Radioteleviziunii din Grecia. Seara se va deschide cu Uvertura Carnaval, semnată de Antonín Dvořák.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame