fbpx

Festivalul Internațional „Serile de chitară”

Trei dintre cei mai importanți chitariști europeni vin la cea de-a XI-a ediție a „Serilor de chitară”, organizat la București.

Festivalul internațional organizat de Asociația Culturală Kitharalogos în perioada 29 octombrie – 5 noiembrie se va desfășura, începând cu această ediție, într-un format nou, compact, cu o perspectivă nouă în care muzica contemporană şi repertoriul tradiţional al instrumentului se împletesc într-un concept unitar intitulat „ConTempo”. 

Francezul Rémi Jousselme, cu paleta sa coloristică unică, croatul Dejan Ivanovich, interpret de o muzicalitate profundă, belgianul Johan Fostier, cu sunetul său robust și expresiv, vor încânta publicul cu un repertoriu variat, de la muzica barocă la cea sud-americană, fiecare concert conținând una sau mai multe lucrări din repertoriul contemporan dedicat instrumentului.

În cadrul festivalului vor mai concerta trei importante formații de duo românești, Duo Iancu-Lobonț, Duo Kitharsis și Duo Hesperus, prezentând 5 prime audiții mondiale scrise de compozitori consacrați, dar și la început de drum, din România și din străinătate, în recitaluri care îmbină muzica cu poezia (actrița Alma Nicole Boiangiu) și live painting (artistul grafician Alex Icodin). 

Reclame

Și, ca la fiecare ediție, pentru a îndeplini unul dintre obiectivele fundamentale ale asociației, acela de a sprijini tinerii muzicieni, organizatorii oferă chitariștilor în afirmare șansa de a concerta în cadrul unui festival internațional chiar în locul unde acesta a pornit în 2008, la Palatul Suțu. Tinerii chitariști din toată țara vor putea participa gratuit la cursurile de masterclass de la Universitatea Națională de Muzică din București (dintre care unul va fi un curs de masterclass intensiv de 3 zile), unde se va organiza, de asemenea, o conferință internațională pe teme muzical-chitaristice.

În cadrul festivalului, se va desfăşura o expoziţie cu chitare realizate la Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale, care vor putea fi testate/ascultate de cei dornici să descopere instrumente de calitate fabricate în România.

Pentru detalii, accesaţi www.facebook.com/kitharalogos sau www.seriledechitara.ro. Pentru concertele de la Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică şi Institutul Cervantes intrarea se face pe bază de rezervare, scriind la kitharalogos@gmail.com. La celelalte concerte, intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame