fbpx

Muzicieni polonezi la Festivalul de Muzică Veche București

Violonista poloneză Martyna Pastuszka și ansamblul {oh!} Orkiestra vor susține pe 18 noiembrie concertul „Actus Humanus” în cadrul ediției a 18-a Festivalului de Muzică Veche – anunță Institutul Polonez București.

„Actus Humanus” este un concert care aduce în fața publicului doi compozitori ai perioadei baroce: Francesco Geminiani și elevul său, Charles Avison. Doi compozitori din generații diferite, dar care au explorat și diversificat în mod cu totul inspirat genul concerto grosso.

Martyna Pastuszka s-a născut în Silezia Superioară, Polonia. De-a lungul anilor, s-a impus ca una dintre cele mai bune muziciene din generația sa, concertând în toată Europa ca solistă, concertmaestru, interpret în ansambluri camerale și dirijor de orchestră.

Colaborează frecvent cu ansambluri renumite în Europa, precum Collegium 1704, Le Cercle de l’Harmonie și Collegium Vocale Gent al lui Philippe Herreweghe. A evoluat în postură de concertmaestru sau solistă cu ansamblurile Le Concert de la Loge, Concerto Copenhagen, Hofkapelle München, Capella Cracoviensis, Le Parlement de Musique, Le Concert Lorrain, Collegium Marianum, etc. De asemenea, Martyna colaborează în mod regulat cu ansamblul Altera pars și Ensemble Polyharmonique.

Reclame

În 2012, Martyna a fondat {oh!} Orkiestra, ansamblu de muzică veche în compania căruia apare în mod frecvent la festivaluri și în săli de concert renumite, alături de artiști precum Andreas Staier, Max Emanuel Cencic, Jakub Józef Orliński, Jean-Guihen Queyras, Vincent Dumestre, Barthold Kuijken și Lorenzo Coppola, Julia Lezhneva, Kristian Bezuidenhout, Chouchane Siranossian.   

Ansamblul reunește specialiști în domeniul interpretării documentate istoric și s-a impus ca una dintre cele mai importante orchestre din Europa, explorând un repertoriu vast, de la muzica barocă la cea de la început de secol XX.  

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame