De 4 iulie este musai să faceţi un grătar ca prietenii de peste Atlantic! Şi de ce să nu faceţi una dintre mâncărurile tradiţionale americane: coaste de porc la grătar.
Nu sunt tocmai simplu de făcut şi de aceea vă spunem acum secretul unor coaste savuroase, moi şi delicioase.
De ce aveţi nevoie:
Reclame
- 2 1/2 linguri de sare
- 1 lingură de muştar uscat
- 1 lingură de boia
- 1/2 linguriță de ardei iute
- 1/2 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat
- 4 kg de coaste de porc tânăr
- Supă de pui (opțional)
- 1 cană şi jumătate de sos pentru grătar (cumpărat sau făcut în casă)
Cum se face:
- Încălziţi cuptorul la 180 de grade.
- Amestecaţi primele cinci ingrediente într-un bol.
- Întindeţi coastele pe un strat dublu de folie şi frecaţi-le bine cu amestecul respectiv. Împachetaţi apoi fiecare „scăriţă” în folie şi coaceţi cu 2 foi de copt între ele.
- Coastele se coc bine până când se frăgezesc, în jur de 3 ore. După acest interval, se scot cu grijă, se scurge sucul din folie într-un vas şi se lasă să se răcească complet.
- Truc: coastele pot fi preparate la cuptor cu până la trei zile înainte.
- Faceţi un foc de grătar, din cărbuni.
- Adăugaţi bulion sau apă până când obţineţi o cană şi jumătate de sos. Adăugaţi apoi şi sosul de grătar şi amestecaţi bine.
- Puneţi coastele la grătar, ungând frecvent cu amestec de sos de gratar, până când devin lucioase şi carbonizate pe alocuri, timp de 7-10 minute.
- Transferaţi-le pe un fund de lemn şi tăiaţi-le pentru a le separa.
- Puneţi-le pe un patou şi serviţi cu sos de grătar şi porumb copt!.
Poftă bună!
Enjoy your meal!
Reclame
Sursa reţetă: Epicurous