fbpx

De 4 iulie…facem coaste la grătar!

De 4 iulie este musai să faceţi un grătar ca prietenii de peste Atlantic! Şi de ce să nu faceţi una dintre mâncărurile tradiţionale americane: coaste de porc la grătar.

De 4 iulie este musai să faceţi un grătar ca prietenii de peste Atlantic! Şi de ce să nu faceţi una dintre mâncărurile tradiţionale americane: coaste de porc la grătar. 

Nu sunt tocmai simplu de făcut şi de aceea vă spunem acum secretul unor coaste savuroase, moi şi delicioase. 

De ce aveţi nevoie:

Reclame
  • 2 1/2 linguri de sare 
  • 1 lingură de muştar uscat
  • 1 lingură de boia
  • 1/2 linguriță de ardei iute
  • 1/2 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat
  • 4 kg de coaste de porc tânăr
  • Supă de pui (opțional)
  • 1 cană şi jumătate de sos pentru grătar (cumpărat sau făcut în casă)

Cum se face:

  • Încălziţi cuptorul la 180 de grade. 
  • Amestecaţi primele cinci ingrediente într-un bol. 
  • Întindeţi coastele pe un strat dublu de folie şi frecaţi-le bine cu amestecul respectiv. Împachetaţi apoi fiecare „scăriţă” în folie şi coaceţi cu 2 foi de copt între ele. 
  • Coastele se coc bine până când se frăgezesc, în jur de 3 ore. După acest interval, se scot cu grijă, se scurge sucul din folie într-un vas şi se lasă să se răcească complet. 
  • Truc: coastele pot fi preparate la cuptor cu până la trei zile înainte. 
  • Faceţi un foc de grătar, din cărbuni. 
  • Adăugaţi bulion sau apă până când obţineţi o cană şi jumătate de sos. Adăugaţi apoi şi sosul de grătar şi amestecaţi bine.
  • Puneţi coastele la grătar, ungând frecvent cu amestec de sos de gratar, până când devin lucioase şi carbonizate pe alocuri, timp de 7-10 minute. 
  • Transferaţi-le pe un fund de lemn şi tăiaţi-le pentru a le separa. 
  • Puneţi-le pe un patou şi serviţi cu sos de grătar şi porumb copt!.

Poftă bună!
Enjoy your meal!

 

Reclame

Sursa reţetă: Epicurous

Du vorba mai departe:
Reclame