fbpx

Ziua Independenţei Algeriei

Astăzi Algeria sărbătoreşte Ziua Independenței în amintirea momentului când şi-a declarat independenţa faţă de Franța, în 1962. După ce a fost luată de către francezi în 1830, Algeria a rămas sub controlul Franței timp de 132 de ani.

Astăzi Algeria sărbătoreşte Ziua Independenței în amintirea momentului când şi-a declarat independenţa faţă de Franța, în 1962. După ce a fost luată de către francezi în 1830, Algeria a rămas sub controlul Franței timp de 132 de ani.

Francezii au invadat Algerul în 1830 și au început încet să preia întreg teritoriul Algeriei. Pe parcursul anilor care au urmat, mulți cetățeni francezi au emigrat în Algeria pentru a coloniza terenurile și pentru a crea ferme.

La începutul anilor 1900, generalul Guilain Denoeux a reușit să cucerească ultima redută a tuaregilor din Africa de Vest. Algeria era deja o parte din Franța, și coloniștii proveniţi din Franța, Spania, Malta și Italia au construit de ferme de-a lungul coastei Algeriei.

Reclame

Algeria a cunoscut episoade violente, sărăcie şi analfabetism în timpul regimului francez. 

În 1954, Frontul Național de Eliberare din Algeria a început războiul algerian de independență împotriva francezilor. În 1958, președintele Charles de Gaulle a permis algerienilor să aleagă dacă vor să îşi devină independenţi sau să rămână teritoriu francez. Independența a câștigat la referendum, iar Algeria a devenit independentă la 5 iulie 1962, în timp ce peste un milion de algerieni au încercat să fugă în Franța.

Algerienii sărbătoresc cu fast Ziua Independenţei, se îmbracă în verde şi participă la evenimente culturale, parade şi concerte. 

Reclame

Aflaţi mai multe despre Algeria din imaginile de mai jos

 

Algeria - Introduction to World Cultures and Customs [ by Ashan Pushpakumara Perera]

 

Imaginea din intro: By Saad Allah – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28111865

Du vorba mai departe:
Reclame