fbpx

Târgul de Sfântul Dumitru la Muzeul Țăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă, începând de vineri, 27, până duminică, 29 octombrie 2023, între orele 10 și 18, la Târgul de Sfântul Dumitru – de antichități țărănești, la care vor participa colecționari din toată țara cu lucruri vechi, de colecție.

Puse unele lângă celelalte, obiectele prezentate la târg formează o poveste frumoasă și impresionantă din viața rurală, din vremuri care încep cu „a fost odată ca niciodată”.

Vizitând acest târg, veți avea o imagine vie a ceea ce a însemnat gospodăria țărănească în ansamblul ei, invitându-vă să salvăm împreună obiectele de la uitare și degradare și să le reintroducem într-un circuit al civilizației urbane contemporane.

În cadrul târgului de la Muzeul Țăranului, veți putea admira și cumpăra:

Reclame

 ♦ piese de costum țărănesc: ii, catrințe, bete, vâlnice;

 ♦ țesături de interior (covoare, ștergare, fețe de pernă și fețe de masă);

 ♦ icoane pe lemn și pe sticlă, cruci, pristolnice, podoabe;

Reclame

 ♦ mobilier crestat, pictat (lăzi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri);

 ♦ ceramică, donițe, vase din lemn, putinei, căuce;

 ♦ furci și roți de tors, fuse, vârtelnițe;

 ♦ felinare, ceasuri, candelabre, piulițe și râșnițe de alamă, dar și

 ♦ publicații socio-etnografice din perioada interbelică, bancnote vechi, timbre cu subiecte etnografice…

De asemenea, publicul este îmbiat cu prăjituri, turtă dulce, cozonaci și miere, dar și cu țuică. Nu vor lipsi nici plantele de leac sau ghivecele cu flori.

În cadrul târgului se organizează un atelier de hârtie manuală cu Răzvan Supuran – atelier interactiv, demonstrații și povestea meșteșugului cărții: facerea hârtiei manuale, tehnici manuale de imprimare, legătorie de carte. După cum va fi vremea, atelierul va avea loc sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 10, la taraba Atelierul de Carte din cadrul târgului.

Prețul biletului de intrare la târg: adulți – 12 lei; pensionari – 6 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor – 3 lei. Coordonatorii târgului: Oana Constantin și Simona Hobincu

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame