fbpx

A patra ediție a Caravanei studiilor și a carierelor francofone

Cea de-a patra ediție a caravanei a fost lansată pe 20 noiembrie 2023 la sediul Renault Groupe din București, în prezența noului Ambasador al Franței în România, Nicolas Warnery și a Directorului Institutului Francez, Julien Chiappone-Lucchesi.

Obiectivele proiectului sunt promovarea studiilor în limba franceză în România și în Franța; prezentarea către publicul tânăr a activităților companiilor partenere în proiect și a meseriilor viitorului; desfășurarea de activități de popularizare culturală și științifică în unitățile pre-universitare și universitare și atragerea de talente tinere în sfera economică francofonă din România. Această operațiune fără precedent la nivel național vizează apropierea de tinerii francofoni din afara marilor orașe din România.

Institutul Francez din România prin departamentele sale universitar și științific, alături de reprezentanți ai celor două companii, se vor deplasa în 20 de orașe din România pentru a cunoaște aproximativ 2000 de tineri români, din licee și universități, și a-i informa despre posibilitățile de studii în învățământului superior francez și numeroasele oportunități de carieră la întoarcerea în România.  Parteneriatele cu Renault Groupe și KPMG vizează acțiuni comune mai precis vizitarea unităților pre-universitare și universitare și co-organizarea de ateliere vocaționale cu ajutorul departamentelor de resurse umane.

Caravana studiilor în Franța a fost înființată în cadrul Sezonului Franța-România din 2019 și este o inițiativă a Campus France România, serviciu de informare și consiliere academică găzduit de Institutul Francez din România. Este al patrulea an în care Caravana va străbate România în lung și în lat, din noiembrie 2023 până în februarie 2024. În cadrul acestei ediții, numele său se schimbă, ea devine Caravana studiilor și a carierelor francofone. Pentru a răspunde nevoii actuale a pieței de muncă, în parteneriat cu Renault Groupe și KPMG, Caravana este concepută în 2023 într-o strânsă legătură între studiile și carierele francofone.

Reclame

Organizatorii Caravanei studiilor și carierelor francofone sunt: Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, Campus France România.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame