fbpx

Activista cehă Ridina Ahmedová, la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț

Spectacolul reprezintă o continuare a podcastului găzduit de artista din Cehia, intitulat FAT, prin care aceasta caută răspunsuri la întrebarea cum poți să parcurgi drumul către propriul corp în momentul în care acesta nu îndeplinește așteptările celorlalți.

Muziciană de jazz la bază, Ridina Ahmedová este, în prezent, una dintre cele mai vizbile voci din mediul activist ceh, în special în ceea ce privește subiectul body shaming-ului. Luna aceasta, ea va vizita România pentru un spectacol-performance și un concert, care vor avea loc în cadrul Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț.

„Greutatea mea corporală chiar este a mea sau aparține puțin fiecărei persoane care are ceva de spus despre corpul meu și care îmi oferă un sfat nesolicitat? Cum se schimbă modul în care mă percep în funcție de modul în care sunt percepută de către ceilalți? Cum reușesc să-mi accept propriul corp când nu îndeplinește așteptările celorlalți?”

Iată câteva dintre întrebările pe care le va ridica la fileu „Grăsime”, spectacolul-performance scris și regizat de Ridina Ahmedová, care va avea premiera românească duminică, 17 septembrie, la Piatra Neamț. Nominalizat recent la Czech Theatre DNA Awards, acesta reprezintă o continuare a podcastului FAT, lansat de Ahmedová în 2021, care a strâns până în prezent aproape 200 000 de descărcări.     

Reclame

Tot la Piatra Neamț, luni, de la ora 20:00, Ridina Ahmedová va susține și un concert solo. Este vorba despre unul în care instrumentele muzicale vor lipsi și vocea va ocupa toată scena, un concept dezvoltat de artistă în cadrul atelierelor dedicate fenomenului vocii feminine pe care le organizează la Praga de mai bine de 15 ani. 

Pentru mai multe detalii despre activitatea Ridinei Ahmedová, vizitați site-ul My Body is Mine. Mai multe despre cele două evenimente găsiți aici și aici. Spectacolul este în limba cehă, cu titrare în limbile română și engleză.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame