fbpx

Aniversare de 50 de ani pentru editura Kriterion

Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București continuă seria evenimentelor literare cu prezentarea volumului Kriterion 50+, care cuprinde istoria de peste 50 de ani a Editurii Kriterion.

Editura Kriterion a fost înființată la București pe 1 ianuarie 1970 și este o editură care promovează dialogul intercultural prin publicarea cărților în limbile comunităților etnice din România. Cea mai mare pondere o au cărțile în limba maghiară, ce cuprind o arie tematică vastă.

Ideea inițială a redacției a fost de a realiza un documentar pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare a Editurii Kriterion, dar planul acesta a fost perturbat de evenimentele intervenite și de pandemie. De aceea au organizat materialele într-un volum, care conține 13 interviuri cu (fostul) personal al editurii și cu autori, graficieni, chiar și membri de familie ai celor implicați – cu persoane, care au jucat un rol-cheie în istoria editurii. Interviurile sunt realizate de directorul H. Szabó Gyula, de redactorul și regizorul Simonffy Katalin și de Mosoni Emőke, redactorul-șef a Emisiunii în Limba Maghiară a TVR din București.

La lansarea volumului Kriterion 50+ va fi prezent H. Szabó Gyula, directorul editurii Kriterion din 1990, Diatcu-Schmidt Helén și Nedelcu Octavia, redactori la editura Kriterion.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame