fbpx

Anul Literar „Alki Zei”

Întrucât 2023 a fost declarat de către Ministerul Culturii din Grecia Anul Literar „Alki Zei”, cu prilejul împlinirii a o sută de ani de la nașterea scriitoarei, Asociația Culturală a Grecilor din România „Nostos”, în colaborare cu Fundația Culturală Greacă din București, dorește să cinstească memoria marii scriitoare, precum și contribuția acesteia nu doar în domeniul Literelor, ci și în viața culturală a Greciei.

Organizatorii își doresc să prezinte publicului român o personalitate care poartă cu sine istoria Greciei de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial până aproape de zilele noastre, cu speranța că, astfel, vor stârni interesul editorilor pentru traducerea cărților ei în limba română. 

Prin intermediul excelentului documentar realizat de Margarita Manda și proiectat cu această ocazie, „Lunga călătorie a lui Alki” – titlu care trimite la „Lunga călătorie a lui Petros”, bine-cunoscuta carte a scriitoarei –, vom face o călătorie prin momente importante din istoria Greciei.

Cei interesați sunt invitați, așadar, joi, 12 octombrie, ora 18.30, la Cinema Muzeul Țăranului (Șoseaua Kiseleff 3),  pentru a onora memoria și viața acestei importante scriitoare.

Reclame

Pe lângă documentarul proiectat (cu subtitrare în limba română), sunt invitați să vorbească domnul Petros Sevastikoglou, regizor și fiul lui Alki Zei, și doamna Eleni Boura, editor al colecției de literatură a Editurii Metaixmio.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame