fbpx

Brașovul de altă dată…

Noua expoziție temporară „Mode și cafenele în Brașovul de odinioară”, organizată la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, va putea fi vizitată gratuit, astăzi, în cadrul „Zilei Porților Deschise”. Publicul este invitat la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului să descopere orașul de altădată și la Muzeul de Etnografie , să pătrundă în atmosfera de sărbătoare a satului transilvănean și să descopere aspecte din viața preotului și învățătorului sătesc.

Nu uitati că astăzi, 15 august 2023, în cadrul „Zilei Porților Deschise”, publicul este invitat la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, Piața Sfatului, nr 15, să descopere orașul de altădată, moda și cafenelele Brașovului în perioada „Belle Epoque” și la Muzeul de Etnografie Brașov, B-dul Eroilor, nr. 21A, să pătrundă în atmosfera de sărbătoare a satului transilvănean și să descopere aspecte din viața preotului și învățătorului sătesc. Intrarea este liberă!

Marți, 15 august 2023, în cadrul „Zilei Porților Deschise”, publicul este invitat la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, Piața Sfatului, nr 15, să descopere orașul de altădată, moda și cafenelele Brașovului în perioada „Belle Epoque” și la Muzeul de Etnografie Brașov, B-dul Eroilor, nr. 21A, să pătrundă în atmosfera de sărbătoare a satului transilvănean și să descopere aspecte din viața preotului și învățătorului sătesc. Intrarea este liberă.

Noua expoziție temporară „Mode și cafenele în Brașovul de odinioară”, organizată la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, va putea fi vizitată în perioada august – septembrie 2023, de miercuri până duminică, între orele 10:00–18:00.

Reclame

Prezentăm onoratului public expoziția de față, care oferă informații despre prăvăliile de modă și cafenelele brașovene din perioada Belle Epoque. În acea vreme, moda, atât cea a doamnelor, cât și cea a domnilor, era mult influențată de noutățile vestimentare purtate la Viena. Tot după model vienez erau și cafenelele apărute în oraș spre finalul veacului XIX.

Expoziția aduce în atenția vizitatorilor atât obiecte din colecțiile Muzeului de Etnografie Brașov, cât și din colecția Muzeului Național Bran. Vă invităm să admirați o piesă deosebită, caseta de argint, pentru bijuterii, care decora în perioada interbelică Salonul de Muzică și Biblioteca Reginei Maria din Castelul Bran.

Pentru ilustrarea perioadei am apelat la colecția privată de accesorii și obiecte vestimentare Raluca Partenie și la colecția de cărți poștale și fotografii Edmund Vass.

Reclame

Designerii Andreea Matei, Corvin Matei și Kristina Dragomir au reconstituit un costum purtat de o doamnă care a locuit în Brașov. Sursa lor de inspirație a fost o fotografie aflată în patrimoniul Muzeului de Etnografie Brașov, realizată de renumitul fotograf Leopold Adler în jurul anului 1890.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame