fbpx

Bucharest Jewish Film Festival, ediția a XIII-a

Festivalul de Film Evreiesc din București revine anul acesta pentru o altă săptămână de cinematografie și cultură captivante!

Organizat în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, festivalul ajuns la a XIII-a ediție și dedicat memoriei lui Dan Schlanger, organizatorul şi sufletul acestui festival, are ca temă principală muzica.

Evenimentele ce se vor desfășura în perioada 12-16 noiembrie la ARCUB, Institutul Cultural German Goethe și Catedrala Sf. Iosif urmăresc să scoată în evidență rolurile pe care muzica, în diversele ei forme și cu diversele ei ramificații, le-a avut – și continuă să le aibă – în istoria universală.

Filme documentare și artistice din Argentina, Germania, Israel, Cehia, SUA, Africa de Sud vor releva publicului bucureștean puterea muzicii în lupta cu adversitățile, dar și capacitatea ei de a lega oamenii, iar concertul susținut de Ethan Schmeisser și cele două dezbateri pe teme de actualitate vor completa paleta culturală a festivalului.

Reclame

 Ca în fiecare an, BJFF își propune să fie un loc al întâlnirii între limbi și culturi diferite, unite de filonul comun al iudaismului, văzut din cele mai diverse unghiuri, un loc al (re)descoperirii celuilalt dar și a sinelui în oglindă, un loc al visării dar și al trezirii la realitate (sau realități).

Așa cum spunea Dan Schlanger, directorul – și sufletul – festivalului în ultimii 5 ani, BJFF este “o poartă de cunoaștere larg deschisă spre valorile evreiești, oferind, prin intermediul filmelor, dezbaterilor și concertelor prezentate, o imagine complexă a bogatei moșteniri spirituale și culturale a poporului evreu, a tradițiilor și a obiceiurilor evreiești, dar și a problemelor cu care se confruntă astăzi acest popor, precum și legăturile lui cu lumea românească, pentru o mai bună înțelegere reciprocă”. “Împreună”, amintea Dan, “putem sărbători diversitatea, care de fapt ne apropie“.

Programul complet al festivalului aici: https://semperculturalia.ro/

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame